Az albán gazdasági miniszter magyarországi látogatásán beszélt a működésünkről Kisgergely Kornél

EXIM Hírek

Szakmai egyeztetésre érkezett Magyarországra május 26-28. között Blendi Gonxhja albán gazdasági, kulturális és innovációs miniszter, ahol a magyar-albán gazdasági kapcsolatok és a két ország közötti további együttműködési lehetőségek kerültek a fókuszba. A többnapos találkozón Kisgergely Kornél is prezentációt tartott a delegációnak tevékenységünk főbb pontjairól.

A Nemzetgazdasági Minisztérium meghívására érkezett Magyarországra az albán gazdasági miniszter és delegációja. A két ország közötti gazdasági kapcsolatok áttekintése céljából szervezett találkozó során az NGM mellett az EXIM-nek is lehetősége nyílt szakmai egyeztetésekre és egy, a működésünket bemutató prezentációra.

Az eseményen intézménypárosunkról Kisgergely Kornél beszélt, aki felszólalása során hangsúlyozta a hazai gazdasági törekvésekben betöltött meghatározó funkciónkat. Rövid történeti felvezető után vezérigazgatónk elmondta, exporthitel-ügynökségként tevékenységi körünk szerteágazó kezdve az anticiklikus gazdaságpolitikai szerepvállalásunktól egészen a nemzeti bajnok vállalkozások támogatásáig. Az előadás során előtérbe kerültek az elmúlt években létrehozott válságkezelő programjaink is, amelyek közül kiemelkedett a magyar cégek megsegítése érdekében elindított Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramunk, amely sikeresen ellensúlyozta a vállalati hitelpiac lelassulását.

Vissza a hírekhez