Megnyílt az EXIM pécsi képviselete

Megnyílt a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt EXIM dél-dunántúli képviselete Pécs városában. A Magyar Kormány exportösztönző stratégiájával összhangban a cél, hogy az állami pénzintézet hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson a magyar exportőrök számára, ezáltal támogassa külpiacra lépésüket, exporttevékenységüket, így segítve elő a munkahelyek megőrzését, valamint a foglalkoztatás növekedését.

Magyarország külgazdasági stratégiájában kiemelt helyet foglal el a magyar export támogatása, valamint az új exportpiacok felkutatása, annak érdekében, hogy a versenyképes magyar árukat és szolgáltatásokat kínáló kkv-k tovább növeljék külpiaci jelenlétüket. Az EXIM célja, hogy stratégiai partnerségben a hazai hitelintézetekkel a kedvezményes forrásokat minél szélesebb körben juttassa el a vállalkozások számára. Az exportfinanszírozási konstrukciók ismertségének növelése és hatékony rendelkezésre bocsátása érdekében az EXIM Budapesten kívül több nagyvárosban nyit kirendeltséget. Így a vállalkozók a működési helyükhöz közelebb és hamarabb kaphatnak információt az EXIM nyújtotta exportfinanszírozási lehetőségekről. Kiemelt cél, hogy a hitelintézetekkel és az exportáló kkv-kal tovább erősödjön a szakmai együttműködés regionális szinten egyaránt.

EXIM Pecs 010 1024x683

Az eseményen beszédet mondott Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, aki kiemelte: az EXIM termékeivel mára megkerülhetetlen tényezővé vált a hazai vállalkozások hatékony exporttevékenységének fokozásában, hiszen a pénzintézet számos módon segíti a hazai cégek külpiacra jutását, így a munkahelyteremtést.

„Most, amikor Pécs déli irányú nyitásának időszakát éljük, különösen fontos, hogy a vállalat a baranyai megyeszékhelyen saját képviseletet nyit. Bízom benne, hogy az EXIM segítségével a pécsi és környékbeli vállalkozások gördülékenyebb jelenhetnek meg a déli országok piacain, a külföldi piacokon pedig már régóta jól prosperáló helyi cégek még intenzívebben folytathatják munkájukat segítségükkel a határon túl” – fogalmazott a pécsi városvezető.

EXIM Pecs 011 1024x683

Puskás András, az EXIM vezérigazgató-helyettese hozzátette, az EXIM kedvezményes finanszírozást, rugalmas és kiszámítható forrást közvetít a hazai exportőröknek, elsősorban a kkv szektornak. A pénzintézet kilenc nagyvárosban nyitott képviseletet, amelynek köszönhetően a hazai hitelintézetekkel stratégiai partnerségben még több exportképes magyar vállalkozást tud elérni és támogatni.

A pécsi képviselettel együtt összesen kilenc helyszínen, Győrben, Nagykanizsán, Miskolcon, Kecskeméten, Szegeden, Debrecenben, Veszprémben és Székesfehérváron nyíltak meg az EXIM képviseleti irodák.

A teljes sajtóközlemény itt  olvasható.