HU | EN | RU
 linkedin  facebook 

Sajtóközlemények

 • 6 kategóriában díjazta pénzügyi partnereit az EXIM

  Budapest, 2020. június 15. – Az idei év nem várt helyzetet teremtett a világ működésében és így a gazdaság dinamikájában. A pénzügyi szektor szereplői azonnal reagáltak a megtorpanásra annak érdekében, hogy a hazai vállalkozásokat átsegítsék ezen az átmeneti időszakon.

  2020. június 15.

 • Tisztelt Ügyfeleink!

  Fontosnak tartjuk, hogy a kialakult járványügyi helyzetben is biztosítsuk folyamatos szakmai támogatásunkról. A vállalkozásokat negatívan érintő hatások, egy gazdasági lassulás vagy visszaesés mindig előtérbe helyezi az állami hátterű pénzintézetek, így az EXIM szerepvállalását is. Ez az anticiklikus szerep, – akár egy esetlegesen elhúzódó járványhelyzet esetén is –, még tovább erősödik. 

  2020. március 18.

 • Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar jármű export

  A Transmashholding Hungary Kft. és az Egyiptomi Államvasutak közötti szerződés alapján készülő új vasúti szerelvények  gyártása újabb perspektívákat hoz a magyar export globális értékláncba történő integrálódásában.

  2019. december 18.

 • Az EXIM és az EXIAR kölcsönös viszontbiztosításról szóló megállapodást írtak alá

  Az EXIM intézménypároshoz tartozó Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) és az Orosz Exporthitel és Befektetés Biztosító Ügynökség (EXIAR) kölcsönös viszontbiztosításról szóló megállapodást írtak alá.

  2019. október 31.

 • Az EXIM 147 milliárd Ft kötelezettségvállalása 408 milliárd Ft értékű befektetés létrejöttéhez járult hozzá.

  A 2014-ben megkezdett tőkebefektetési tevékenységének köszönhetően az EXIM részesedésével működő 11 magántőkealap Magyarország mellett a világ 18 országában összesen 54 ügyletet valósított meg. Az EXIM 147 milliárd Ft kötelezettségvállalása 408 milliárd Ft értékű befektetés létrejöttéhez járult hozzá. Az EXIM tőkebefektetési stratégájának legfontosabb pillére a 3T, azaz a tőke, tudás, tapasztalat.

  2019. október 18.

 • Press Release - Budapest, 10. September, 2019

  HUNGARIAN EXPORT CREDIT INSURANCE PRIVATE LIMITED COMPANY SIGNS FACULTATIVE REINSURANCE BROKER AND HUNGARIAN EXPORT-IMPORT BANK PRIVATE LIMITED COMPANY SIGNS INSURANCE BROKER FRAMEWORK

  2019. szeptember 10.

 • A mai csúcstechnológiát képviselik a Minetechnik Kft. berendezései

  Idén ünnepli alapításának tizedik évfordulóját a száz százalékban magyar tulajdonú Minetechnik Kft. Az Irinyi tőkeprogram adta lehetőségekkel, valamint az EXIM támogatásával, az MT 380-nal olyan prototípus jött létre, mely a reptereken a repülőgépek mozgatását teszi lehetővé. A sikerhez a cégvezetés bátorságára és nyitottságára volt szükség.

  2019. szeptember 9.

 • Lízingkonferenciát szervezett az EXIM Bábolnán

  Szeptember 5-én a 32. Bábolnai Gazdanapok keretében tartotta meg Lízingkonferenciáját az EXIM. Az eseményen előadást tartott Szabó István Attila, az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettese; Nyikos Katalin, a Deutsche Leasing Hungária Zrt. vezérigazgatója; Toldi Balázs a Budapest Lízing Zrt. vezérigazgatója és a Budapest Bank Zrt. üzletágvezetője; valamint Nemes Róbert agrárközgazdász.

  2019. szeptember 6.

 • Az EXIM elkötelezett a magyar vívósport támogatása iránt

  A magyar sportélet meghatározó szereplőinek összefogásával megvalósuló „Budapest 2019 Európa Sportfővárosa” programsorozat legkiemelkedőbb programja aFIE Vívó-világbajnokság.

  2019. július 17.

 • Új logisztikai központot nyitott a Goodwill Pharma Kft.

  A gyógyítás támogatása a legfontosabb cél. Június végén nyitotta meg szegedi logisztikai központját a Goodwill Pharma Kft. A megvalósításhoz a Raiffeisen Bank Zrt. refinanszírozásával, az EXIM 350 millió forint értékű hitele járult hozzá. A projekt végeredményeként egy komplex, a vállalat hatékony, optimális működését biztosító logisztikai központ jött létre, mely a partnerek magas szintű elvárásaihoz maximálisan igazodik. Az új létesítmény irodái az ott dolgozó munkatársak számára minőségi munkakörnyezetet biztosítanak.

  2019. július 12.

 • Országos Vállalkozói Mentorprogram segíti a kkv-k versenyképességének növelését

  Együttműködési megállapodást írt alá szerda délelőtt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), valamint az Eximbank Zrt. és a MEHIB Zrt. intézménypárosa (EXIM). Az Országos Vállalkozói Mentorprogram célja, hogy a szakmai mentorálás eszközrendszerének igénybevételével növeljék a kkv-k versenyképességüket, hatékonyságukat.

  2019. július 3.

 • Díjazták a környezetvédelmi kvíz nyerteseit

  A környezetvédelem világnapja alkalmából összeállított kvíz kitöltésében legjobban teljesítő kollégáit díjazta az EXIM 2019. június 25-én. Intézményünk a játékkal kívánta felhívni a figyelmet környezetünk védelmének fontosságára, hiszen a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés nem csak az egyének, hanem a vállalatok számára is kiemelten fontos kell hogy legyen.

  2019. június 26.

 • Kiemelten fontos az innovációt támogató gazdasági környezet kialakítása

  Székesfehérváron tartott üzleti konferenciát az EXIM Székesfehérváron szervezett üzleti konferenciát június 12-én az EXIM, a világban tapasztalható új exportpiaci trendek, finanszírozási megoldások bemutatása témában. Az eseményen előadást tartott Szabó István Attila, az intézménypáros üzleti vezérigazgató-helyettese is.

  2019. június 17.

 • Belső kihívások, amellyel minden kkv-nak szembe kell nézni

  Szabó István Attila, az EXIM vezérigazgató-helyettese csütörtökön a Világgazdaság „Új távlatok – a szükséges források megteremtése” című konferenciáján tartott előadást exportfinanszírozásról és a magyar kkv-kra leselkedő legelemibb üzleti kihívásokról.

  2019. június 14.

 • Új irányok a gazdaság-, és a támogatáspolitikában

  A vállalkozásoknak alkalmazkodniuk kell a világban zajló változásokhoz Június 4-én Budapesten tartott előadást Jákli Gergely, az EXIM vezérigazgatója a „Vállalkozások nemzetközi versenyképességének növelése” témában a Joint Venture Szövetség konferenciáján.

  2019. június 6.

 • Nyolc kategóriában díjazta legsikeresebb pénzügyi közvetítőpartnereit az EXIM

  A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) Intézménypáros kedd délután Budapesten rendezte meg az EXIM Awards gálát, ahol a 2018-as évben elért eredmények alapján díjazta pénzügyi partnereit. Az eseményen köszöntőbeszédet mondott Magyar Levente a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, valamint Jákli Gergely az EXIM vezérigazgatója.

  2019. máj. 23.

 • A XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat rendezték meg Hódmezővásárhelyen

  Hódmezővásárhelyen 2019. május 9–11. között rendezték meg a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat. Nagy István agrárminiszter a kiállítást az OMÉK társrendezvényeként és az azt megelőző legnagyobb hazai élőállat-bemutatóként hirdette meg. A Hód-Mezőgazda Zrt. Kutasi úti kiállítási centrumában 24 országból, több mint 500 kiállító érkezett, amelynek következtében nemzetközileg is jelentős méretűre nőtt a magyar vidék legnagyobb szakmai rendezvénye.

  2019. máj. 15.

 • Átadták az UBM kerelőszentpáli takarmánygyárát –

  Az eddigi legnagyobb magyar tőkével megvalósuló agrárberuházás jött létre Romániában Péntek délelőtt a Maros megyei Kerelőszentpálon adták át az UBM Csoport, East Csoport és Oprea Avicom tulajdonában levő UBM Feed Romania SRL új gyárát, amely az eddigi legjelentősebb magyar tőkével megvalósuló agrárberuházás Romániában. Az avatóünnepségen ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott, részt vett Jákli Gergely az EXIM vezérigazgatója is.

  2019. máj. 13.

 • A világkereskedelem alapjaiban megváltozott –

  A magyar vállalkozások a haszonélvezők között lehetnek A Közép- és Kelet-Európai Bankszövetség (BACEE) által 38. alkalommal szervezett konferencián tartott előadást az EXIM 2019. május 7-én Budapesten. Az eseményen Szabó István Attila vezérigazgató-helyettes kiemelte, hogy a magyar vállalkozásoknak érdemes odafigyelni a világkereskedelemben zajló új trendre, miszerint a feltörekvő piacok egymás között folytatott áru- és szolgáltatáscseréje már megelőzi a nyugati féltekén mérhető volument. 

  2019. máj. 11.

 • Pert nyert az EXIM

  Pert nyert az EXIM a Lánchíd Palota bérleti szerződésének ügyében - jogerős a Fővárosi Ítélőtábla döntése. A Fővárosi Ítélőtábla 2019. május 2-án közbenső ítéletet hirdetett a Magyar Export-Import Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Eximbank Zrt.) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MEHIB Zrt.) felpereseknek a DÖB-68 Zártkörűen Működő Részvénytársaság (DÖB) alperessel szemben a Lánchíd Palota bérleti szerződése érvénytelensége miatt lefolytatott perében.

  2019. máj. 3.

 • Több mint 1100 folyósítás történt a tavalyi évben

  A Piac & Profit által „KKv-hitelezés-2019” címmel megrendezett konferencián vett részt az EXIM, ahol Szabó István Attila üzleti vezérigazgató-helyettes tartott előadást „Exportcélú beruházási és forgóeszközhitelek” címmel.

  2019. április 26.

 • Geopolitikai kihívások és lehetőségek

  Fókuszban a digitalizáció címmel tartottak konferenciát április 17-én Budapesten, amelyen az EXIM részéről Szabó István Attila üzleti vezérigazgató-helyettes vett részt.

  2019. április 25.

 • Agrárpiac az aranytartalék

  „Agrárpiac az aranytartalék” címmel rendezte meg csütörtökön konferenciáját a Figyelő hetilap. Az eseményt Nagy István agárminiszter nyitotta meg, az EXIM részéről Jákli Gergely vezérigazgató tartott előadást.

  2019. április 8.

 • Rekord befektetést hajtott végre a Mol kockázati tőkealapja

  Az elmúlt évek legnagyobb, magyar forrásból megvalósuló külföldi kockázati tőke befektetését hajtotta végre a Lead Ventures által kezelt, a Mol és az Eximbank befektetésével működő Enter Tomorrow Europe tőkealap.

  2019. április 1.

 • A Standard & Poor’s és a Fitch Ratings tovább javította az Eximbank hitelbesorolását

  A Standard & Poor’s és a Fitch Ratings hitelminősítők az Eximbank Zrt. hitelbesorolását egy szinttel feljebb javították elismerve a magyar nemzetgazdaság kiegyensúlyozott növekedését és a Bank megfelelő gazdaságösztönző tevékenységét. A döntés következtében elérhető alacsonyabb forrásköltségeken keresztül az Eximbank a jövőben még nagyobb mértékben képes hozzájárulni az állami költségvetési erőforrások jövedelmező felhasználásához.

  2019. március 5.

 • A versenyképesség kulcstényezője az export

  „Versenyképesség – magasabb fordulatszámon” című konferencián tartott előadást Jákli Gergely, az EXIM vezérigazgatója, aki az exportról, mint lehetőségről beszélt. Elmondta, hogy a vállalkozások versenyképessége többek között abban mérhető, hogy miként tudnak reagálni az üzleti környezetükben bekövetkezett változások által generált hatásokra. Azzal, ha egy cég jelen van a nemzetközi piacokon, megteremtődik a lehetősége arra, hogy ha az egyik piacon bármilyen recessziós hullám elindul, akkor súlypontot tud váltani, és képes lesz a többi ország piacaira koncentrálni. Az export tehát a versenyképesség egyik kulcstényezője.

  2019. február 22.

 • Jelentős túljegyzés mellett zajlott le az EXIM kötvényrábocsátás

  Az Eximbank első rábocsátási tranzakciójával ismételten sikeres hazai piaci kötvénykibocsátást bonyolított le a hétfői napon. A 2022/1 kötvények második sorozatrészlete iránti kereslet jelentősen túllépte a 10 milliárd forintnyi felajánlott mennyiséget.

  2019. február 20.

 • Megnyitotta kapuit az AGROmashEXPO

  A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényét, az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-t Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg szerdán. Az eseményen részt vett Szabó István Attila, az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettese.

  2019. január 25.

 • Az EXIM kockázatátvállalással, fix kamatozású termékekkel segíti az exportőrök versenyképességének növelését

  „A térségi nagyberuházások hatása a helyi kis- és középvállalkozások helyzetére” címmel szervezett szakmai konferenciát az EXIM szerda délelőtt Debrecenben. A rendezvényen részt vett dr. Szép-Tüske Rita a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályának vezetője, dr. Barcsa Lajos Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere, Jákli Gergely az EXIM vezérigazgatója, Szabó István Attila az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettese, valamint Póser Zoltán az EDC Debrecen Nonprofit Kft. ügyvezetője.

  2018. december 13.

 • Az EXIM folyósított hiteleinek összege idén is meghaladja a 300 milliárd forintot

  Szakmai konferenciát szervezett az EXIM szerda délelőtt Bábolnán, ahol elhangzott, hogy idén – az egymást követő ötödik évben – haladja meg az EXIM folyósított hiteleinek összege a 300 milliárd forintot. A rendezvényen ismertették az agrárágazati szereplők részére elérhető Exportélénkítő Program termékeit, az ágazatban rejlő lehetőségeket, és a szektort érintő jövőbeni kilátásokat.

  2018. december 5.

 • Felavatták a Jankovits Engineering Kft. üzemcsarnokát

  Felavatták a Jankovits Engineering Kft. új üzemcsarnokát szerda délelőtt Győrben. Az ünnepségen Jankovits Richárd ügyvezető köszöntötte a résztvevőket, valamint Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Borkai Zsolt polgármester, és Szabó István Attila az EXIM vezérigazgató-helyettese mondott beszédet. Ezt követően a résztvevők egy közös szalagátvágással avatták fel az új üzemcsarnokot.

  2018. november 28.

 • Gyászjelentés

  Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2018. november 19-én 76 éves korában dr. Bánki Frigyes az Eximbank egykori (1998-2005) vezérigazgatója súlyos betegségben elhunyt. Az EXIM őszinte részvétét fejezi ki, a család fájdalmában osztozik.

  2018. november 19.

 • Együttműködési megállapodást írt alá a Berni Unió éves ülésén a Bpifrance és az EXIM

  Megállapodás született az EXIM és a Bpifrance között a Berni Unió éves ülésén 2018. október 17-én Párizsban, melynek célja a két fél együttműködésének megerősítése az exporthitel és exporthitel-biztosítás kihelyezés terén, valamint az egymás közötti információ és tapasztalatcsere elősegítése.

  2018. október 19.

 • Kilenc lízing partnerével írt alá szándéknyilatkozatot az EXIM

  A Magyar Lízing Szövetség által rendezett Lízing Szakmai Napok keretében kilenc lízing partnerével írt alá szándéknyilatkozatot az EXIM október 11-én Balatonfüreden.

  2018. október 12.

 • Együttműködési megállapodást írt alá az EXIM a Türk Eximbankkal

  A tegnapi nap folyamán ünnepélyes keretek között együttműködési (MoU) megállapodást írtak alá az EXIM és a Türk Eximbank vezetői, hogy elősegítsék Magyarország és Törökország gazdasági kapcsolatainak fejlesztését.

  2018. október 10.

 • Erős fókusz a nyugat-balkáni fejlesztési projekteken

  Hétfő délelőtt az EXIM és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank szervezésében Budapesten tartottak workshopot a Nyugat-Balkán fejlesztési lehetőségeiről.

  2018. október 8.

 • Az EXIM jelentős mértékben hozzájárult a biztonságos felhőszolgáltatás megvalósulásához

  A közelmúltban sikeresen lezáródott a svájci-magyar biztonságos tárhely szolgáltatásra és megosztásra specializálódott Tresorit második körös tőkebevonása, amely 11,5 millió euró értékű új forrást biztosított a cég számára.

  2018. szeptember 19.

 • Szabó István Attila az EXIM új üzleti vezérigazgató-helyettese

  Szabó István Attilát nevezte ki a tulajdonosi jogokat gyakorló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettesének.

  2018. szeptember 17.

 • Az EXIM tőkebefektetését elnyerő vállalat nyújt világszínvonalú adatbiztonsági szolgáltatást

  Szakértői becslések szerint az idei évben 93 milliárd dollárt (közel 25 ezer milliárd forintot) költenek a cégek világszerte kiberbiztonságra. Ennek az összegnek a nagy részét a kibertámadások által okozott károk utólagos helyrehozására fordítják.

  2018. szeptember 5.

 • Huszonöt millió eurót fektet be az EXIM a magyar vállalkozások regionális térnyerésébe

  Új tőkealap indul Magyarország és a régió vállalkozásainak tőkeági finanszírozására. Az EXIM 25 millió eurót fektet be Magyarország és a régió vállalkozásainak támogatását célul kitűző Enter Tomorrow Europe Magántőkealapba, melynek alapkezelője a LEAD Ventures Alapkezelő Zrt.

  2018. július 25.

 • A legsikeresebb pénzintézeteket díjazta az EXIM

  A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) intézménypárosa csütörtökön Budapesten rendezte meg az EXIM AWARDS díjátadó gáláját, ahol a 2017-es évben elért eredmények alapján öt kategóriában díjazta négy hitelintézeti partnerét.

  2018. június 28.

 • Az EXIM vezérigazgatója is díjazta a hétvégi Kamion Európa-bajnokság győzteseit

  A Hungaroring adott otthont a negyedik alkalommal megrendezett Kamion Európa-bajnokságnak. A hétvégi rendezvény szombati versenynapján Dr. Pana Petra külgazdasági ügyekért felelős helyettes-államtitkár, valamint Jákli Gergely az EXIM vezérigazgatója adta át a kupákat a győztes versenyzőknek.

  2018. június 18.

 • Hat hazai lízingcéggel írt alá szándéknyilatkozatot az EXIM

  A magyar V4-elnökség szervezésében pénteken megrendezett V4 Logisztikai Konferencia alkalmával a Magyar Export-Import Bank Zrt. hat hazai lízing pénzügyi intézményi partnerével írt alá szándéknyilatkozatot.

  2018. június 15.

 • Növekedés és digitalizáció

  „Az EXIM folyamatosan növekvő számú KKV ügyfélkörének  maximális kiszolgálásához elengedhetetlen a digitalizáció” – emelte ki beszédében Szőcs Gábor, az EXIM vezérigazgatói kabinetjének igazgatója a „Növekedés és digitalizáció” címmel csütörtökön megtartott budapesti gazdasági konferencián.

  2018. máj. 31.

 • Nagykanizsán tartott üzleti reggelit az EXIM

  Megduplázódott az EXIM ügyfelek száma Zala megyében – emelte ki beszédében Jákli Gergely az EXIM vezérigazgatója, az üzleti reggeli programsorozat ötödik helyszínén Nagykanizsán, május 30-án.

  2018. máj. 30.

 • Kiemelkedő az EXIM szerepe az energiaprojektek megvalósulásában

   - A GE hosszú távra tervez Magyarországon - Az amerikai General Electric vezérigazgató-helyettese és a GE Global Growth Organisation elnök vezérigazgatója, Alex Dimitrieff a Világgazdaságnak adott interjújában kiemelte, hogy a GE hosszú távra tervez Magyarországon.

  2018. máj. 30.

 • A Nanushkának és az EXIM-nek is kulcsfontosságú a fenntartható fejlődés

  Az Eximbank, mint a Nanushka – A GB & Partners által kezelt EXIM Növekedési Magántőkealapon keresztüli – közvetett befektetője üdvözli a márka azon kezdeményezését, mellyel a divatmárka az országban elsőként tette le a voksát a fenntarthatóság mellett.

  2018. máj. 29.

 • Jákli Gergely az EXIM új vezérigazgatója

  Jákli Gergelyt nevezte ki a tulajdonosi jogokat gyakorló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EXIM vezérigazgatójának. Jákli Gergely 2014-ben csatlakozott az EXIM-hez, az ezt megelőző közel tíz évben a kereskedelmi banki szektorban tevékenykedett. 2017. december 13-a óta ügyvezető igazgató és az igazgatóság tagja, korábban Urbán Zoltán Vezérigazgatói Kabinetének vezetői feladatait látta el.

  2018. máj. 23.

 • Fókuszban a kereskedelmi mérleg

  az EXIM célja, hogy megkerülhetetlen szereplője legyen a hazai exporttevékenységnek „Tavaly a magyar kivitel meghaladta a 100 milliárd eurót” – emelte ki köszöntőbeszédében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a „Fókuszban a kereskedelmi mérleg” címmel csütörtök délelőtt rendezett konferencián.

  2018. máj. 22.

 • Győrben folytatta üzleti reggeli programsorozatát az EXIM

  Az EXIM kedd délelőtt Győrben rendezte meg üzleti reggeli rendezvényét. A programon Dr. Dancsó József, az EXIM operációs vezérigazgató-helyettese, valamint Dr. Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevő vállalkozások képviselőit.

  2018. máj. 22.

 • Az EXIM is képviseltette magát a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

  Az idei, immáron XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásáron harmadszor vett részt az EXIM kiállítóként. A kiállítás első napján részt vett Balogh Krisztina, Vállalatfinanszírozás és hitelfedezeti garancia igazgató, Kovács Zoltán területi vezető valamint Arday Balázs, a Debreceni Képviselet vezetője.

  2018. máj. 22.

 • Üzleti reggelit tartott az EXIM Miskolcon

  Az idei évben negyedik alkalommal Miskolcon szervezte meg üzleti reggeli eseményét az EXIM. A szerdai programon Dr. Dancsó József, az EXIM operációs vezérigazgató-helyettese, valamint Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

  2018. máj. 11.

 • Komoly eséllyel indulnak a magyar cégek a nemzetközi közbeszerzési eljárásokon

  Közös workshopot tartott az EXIM és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank. Tavaly közel 989 millió euró értékű beszállítói és kivitelezői pályázatot és további 111 millió euró értékű szolgáltatásokra vonatkozó szerződést írt ki az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), amelyből 11 hazai cég közel 138 000 euró értékű tendert nyert el.

  2018. április 26.

 • A cél, hogy hazánk a nem tradicionális piacok várható növekedésének nyertese legyen

  A Budapesti Corvinus Egyetem és az EXIM közötti együttműködés keretében indított Exporttámogatás, exporthitelezés tárgyú előadássorozat utolsó előadását szerda délelőtt Dr. Pana Petra Külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár tartotta „Magyarország külgazdasági stratégiája” címmel.

  2018. április 16.

 • Elérte a 800 millió dollárt a Kína-KKE Befektetési Együttműködési Alap II

  A China-CEE Investment Cooperation Fund II 800 millió dollár összegben kapott befektetőktől jegyzési kötelezettségvállalást és ezzel a mai napon kihirdette az alap első pénzügyi zárását. Az alap 1 milliárd dolláros teljes méretének elérése az év végére várható.

  2018. április 9.

 • Üzleti reggelit tartott az EXIM Kecskeméten

  Az EXIM idén Kecskemét városát választotta az üzleti reggeli programsorozatának harmadik helyszínéül. Az eseményen Dr. Dancsó József, az EXIM operációs vezérigazgató-helyettese, Dr. Salacz László Kecskemét országgyűlési képviselője köszöntötte a helyi kkv-k vezetőit, valamint jelen volt Kurdi Viktor, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselője is.

  2018. április 6.

 • Tizenhárom pénzintézettel újítja meg belföldi forgóeszközhiteleit az Eximbank

  A Magyar Export-Import Bank Zrt. tizenhárom pénzintézettel írt alá szándéknyilatkozatot csütörtök délelőtt a Magyar Tudományos Akadémia épületében.

  2018. április 5.

 • Kaposváron folytatta üzleti reggeli programsorozatát az EXIM

  Az EXIM idén második alkalommal tartott üzleti reggelit, ezúttal Kaposváron. A találkozón Dr. Dancsó József, az EXIM vezérigazgató-helyettese és a helyi KKV-k vezetői kötetlen beszélgetés keretében cseréltek eszmét a régió fejlesztési politikájáról, az exportpiac aktuális helyzetéről.

  2018. április 4.

 • Üzleti reggelit tartott az EXIM Jászberényben

  Az EXIM idén első alkalommal rendezte meg nagysikerű üzleti reggeli rendezvényét Jászberényben szerda délelőtt, ahol Dr. Dancsó József az EXIM vezérigazgató-helyettese találkozott a régió KKV-inak vezetőivel.

  2018. április 3.

 • MOU megállapodást írtak alá a kenyai Berni Unió tavaszi ülésén

  A Berni Unió tavaszi ülését idén Kenyában, Kilifi-ben rendezték meg az ATI (African Trade Insurance  Agency) szervezésében 2018. március 18-tól 22-ig. Az EXIM delegációja Dr. Dancsó József vezérigazgató-helyettes úr vezetésével a Berni Unió MLT Committee, ST Committee programjain, valamint a plenáris ülésén vett részt.

  2018. március 29.

 • Jelentősen megnőtt az exportképes kkv-k száma

  Többszörösére nőtt 2014 és 2018 között az exportképes magyar kis és középvállalkozások (kkv) száma - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) külgazdasági évnyitó konferenciáján, Budapesten.

  2018. március 20.

 • A világ egyik legnagyobb cége tartott előadást exportfinanszírozás témában a Budapesti Corvinus Egyetemen

  Február 21-én a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadást a General Electric (GE) Energy Financial Services két ügyvezető igazgatója, Dario Liguti, a pénzintézeti, és Guto Davies, az ECA kapcsolatokért felelős terület vezetője.

  2018. február 21.

 • Az Eximbank és az OTP tulajdonában álló PortfoLion Regionális Magántőke Alap 5 millió dolláros befektetést biztosít a Starschema Kft. részére

  A 2012 óta működő PortfoLion Regionális Magántőke Alapban az Eximbank Zrt. 2013. év végén tőkeemeléssel 50%-os részesedést szerzett.

  2018. február 21.

 • Az EXIM szakértelmével alapozza meg a jövő exportsikereit

  Dr. Dancsó József, az EXIM operációs vezérigazgató-helyettese „Az EXIM szerepe az exportösztönzésben” címmel tartott előadást 2018. február 14-én a Budapesti Corvinus Egyetemen.

  2018. február 19.

 • Budapestre látogatott a BPI France

  Hazánkba látogatott a BPI France Assurance Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős igazgatója, Maelia Dufour.

  2018. február 16.

 • Az Eximbank lendületbe hozza a Nanushka divatmárkát

  Az Eximbank kockázati tőkealap több lépcsőben, összesen 700 millió forint finanszírozással erősíti a Nanushka International Zrt. bővülési terveit.

  2018. február 15.

 • Új vezérigazgató-helyettes az EXIM-nél

  Dr. Dancsó Józsefet nevezte ki az alapítói jogokat gyakorló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EXIM operációs vezérigazgató-helyettesének és az Igazgatóság tagjának.

  2018. február 1.

 • Befejező állomásához érkezett a Magyar Export Napja Roadshow

  A MEX Roadshow befejező állomásán, Pécsett 50 vállalkozó vett részt. A rendezvényt Decsi István Pécs alpolgármestere nyitotta meg, előadást tartott Urbán Zoltán, az EXIM vezérigazgatója.

  2017. december 1.

 • Három EXIM megállapodás született a Kína és 16 közép-kelet-európai ország kétnapos csúcstalálkozóján

  A mai napon Urbán Zoltán, az EXIM vezérigazgatója és Mr Jiang Jianqing, a SINO CEE alap elnöke ünnepélyesen aláírták Magyarország a SINO-CEE Fund elnevezésű tőkebefektetési alaphoz való csatlakozásáról szóló megállapodást.

  2017. november 28.

 • Kecskemétre látogatott a Magyar Export Napja Roadshow

  A MEX Roadshow kecskeméti állomásán több mint 50 vállalkozó vett részt. A rendezvényt Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, előadást tartott Garamvölgyi Balázs, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, valamint Ivanics Krisztina, az EXIM termékfejlesztés és értékesítés támogatási igazgatója.

  2017. november 20.

 • Debrecenben folytatódott a Magyar Export Napja Roadshow

  A MEX Roadshow debreceni állomásán több mint 60 vállalkozó vett részt. A rendezvényt Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere nyitotta meg, előadást tartott Harsányi József, a FAG Magyarország Ipari Kft. üzletágvezetője, valamint Labancz Margit, az EXIM Exportfinanszírozás, biztosítás és nemzetközi kapcsolatok igazgatója.

  2017. november 16.

 • Zalaegerszegen folytatódott a Magyar Export Napja Roadshow

  A MEX Roadshow zalaegerszegi állomásán közel 70 vállalkozó vett részt. A rendezvényt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere nyitotta meg, előadást tartott Vas László, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. gazdasági vezetője, valamint Sashalmi Gábor, az EXIM Nyugat-Magyarországi Belföldi Fióktelepek vezetője.

  2017. november 16.

 • Elindult a Magyar Export Napja Roadshow

  A MEX Roadshow első állomásán, Győrben közel 100 vállalkozó vett részt. A rendezvényt dr. Fekete Dávid Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg, előadást tartott Lőre Péter, az Audi Hungaria Zrt. kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője, valamint Urbán Zoltán, az EXIM vezérigazgatója.

  2017. november 9.

 • A mai napon megkezdte működését az East West European Venture Capital Fund

  A 20 millió euró (6 milliárd forint) méretűre tervezett Alap zártkörű és piaci szabályok szerint működő tőkealapként Magyarországon és Portugáliában fog befektetni, és új korszakot nyit a két ország gazdasági kapcsolataiban.

  2017. november 8.

 • Az EXIM az IFC-vel együttműködve Üzbegisztánban segít a gyapotszektor fejlesztésében

  Az EXIM által kezelt, a fejlődő országokban jelen lévő szegénység mérséklésére és a globális jólét növelésére  irányuló IFC-Magyarország Együttműködési Alapból finanszírozott Sustainable Cotton Supply Chain Development projekt célja, a gyapottermesztés modernizálása és hatékonyabbá tétele, a kényszermunka megszüntetése, valamint az üzbég textílipari cégek nemzetközi versenyképességének javítása.

  2017. október 24.

 • Több mint háromszoros túljegyzés mellett zajlott le a mai EXIM kötvénykibocsátás

  Az Eximbank ismételten sikeres hazai piaci kötvénykibocsátást bonyolított le a mai napon. A kötvények iránti piaci kereslet többszöröse volt a 8 milliárd forintnyi felajánlott mennyiségnek.

  2017. október 16.

 • High-tech üvegház-komplexum épül a kazah Aktobe régióban

  A kazah Silk Road Mezőgazdasági Növekedési Alap a holland üvegház építő FoodVentures B.V.-vel és kazah befektetőtársakkal együtt vegyesvállalatot hozott létre Green Capital Kazakhstan LLP néven.

  2017. október 13.

 • Sikeresen lezajlott a II. Magyar Export Napja rendezvény

  A második alkalommal megszervezett konferenciát Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, a rendezvény díszvendége, Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete és az EXIM vezérigazgatója, Urbán Zoltán nyitották meg.

  2017. október 2.

 • Eredményesen zárult az EXIM által szervezett első „V4 Exporthitel és hitelbiztosítás” konferencia

  A Visegrádi Négyek, azaz a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország exportfinanszírozásért felelős bankjai és hitelbiztosító intézményei részvételével lezajlott szakmai konferencia zárásaként közös nyilatkozatot írtak alá.

  2017. szeptember 21.

 • Az EXIM első alkalommal szervezte meg a „V4 Exporthitel és Hitelbiztosítás” konferenciát

  Az Exim első alkalommal „V4 Exporthitel és Hitelbiztosítás” címmel szervezett szakmai konferenciát a Visegrádi Négyek exportfinanszírozási és hitelbiztosító intézményei számára Budapesten.

  2017. szeptember 21.

 • 1,5 milliárdot fektetnek abba a magyar startupba, amelyik forradalmasíthatja a gyógyszergyártást

  Az EXIM Exportösztönző Magántőkealap több lépésben közel 1,5 milliárd forintot fektet a RotaChrom magyar startupba.

  2017. augusztus 22.

 • Magyar cég védi a topvállalatok digitális értékeit

  Tovább nőhet a kiberbiztonság területén nemzetközileg is elismert szereplő, a Cyber Services Zrt., miután több száz millió forintos tőkebefektetést kapott az EXIM Növekedési Alapból.

  2017. augusztus 3.

 • Az EIB 400 millió eurót biztosít az Eximbank számára a magyar kisvállalkozások támogatásához

  Az Európai Beruházási Bank (EIB) a magyar versenyképesség és munkahelyteremtés előmozdítása érdekében 400 millió euró hitelt nyújt az Eximbank részére.

  2017. július 11.

 • EXIM Díjátadó

  Július 10-én 24 pénzügyi intézmény (kereskedelmi bankok, takarészövetkezetek, lízingcégek) képviselői részére rendeztük meg az EXIM Díjátadó Estjét. Az idén 6 kategóriában osztottunk ki EXIM Díjakat, melyeket az est házigazdája, Urbán Zoltán vezérigazgató adott át a pénzügyi intézmények képviselőinek.

  2017. július 11.

 • Több mint háromszoros túljegyzés mellett zajlott le a mai EXIM kötvénykibocsátás

  A tavalyi évi magyar piaci kötvénykibocsátást követően az Eximbank ismételten sikeres magyar jog alatti kötvénykibocsátásokat bonyolított le a mai napon.

  2017. július 3.

 • Új eljárás lefolytatására kötelezték az elsőfokú bíróságot

  A Lánchíd Palota bérbeadásának perében a tegnapi napon megtartott másodfokú tárgyaláson a Fővárosi Ítélőtábla végzésével hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet.

  2017. június 15.

 • Magyar találmány forradalmasítja az otthoni egészségügyet

  110 millió forint összegű, több lépcsős befektetéssel többségi tulajdont szerzett a GB & Partners által kezelt EXIM Növekedési Magántőkealap a STEMP okoshőmérőt fejlesztő magyar vállalkozásban.

  2017. június 2.

 • Támogatott exportlehetőségek Kazahsztánba mezőgazdasági vállalkozások számára

  A 40 millió USD jegyzett tőkével létrehozott Kazah-Magyar Mezőgazdasági Befektetési Alap (Alap) 2015 decemberében kezdte meg működését.

  2017. máj. 31.

 • 90 milliárd forint hitellehetőség a magyar vállalkozásoknak

  90 milliárd forint hitel lehetőséghez jutottak a magyar vállalkozások az Eximbank és a Világbank csoporthoz tartozó MIGA együttműködésének keretében történt forrásbevonási ügyletnek köszönhetően.

  2017. április 21.

 • Új többségi tulajdonos a Trezexben

  A Trezex többségi tulajdonának megszerzésével jelentős, több száz milliós forintos beruházást hajtott végre a készpénzlogisztika és értékszállítás piacán a GB & Partners. Az Exim Növekedési Alapból történt tőkeinjekció célja, hogy a jelentős átalakulását élő iparágban vezető pozíciót szerezzen meg a Trezex.

  2017. április 6.

 • Loppert Dániel lett az EXIM új marketing és kommunikációs vezetője

  Loppert Dánielt, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációjának korábbi irányítóját nevezték ki az EXIM új marketing és kommunikációs igazgatójává.

  2017. március 22.

 • Magyar Export Napja

  Sikerrel indítottuk útjára a hagyományteremtő szándékkal létrehozott Magyar Export Napját.

  2016. november 24.

 • Sikeres kötvénykibocsátás

  2016. november 14-én sor került az Eximbank első magyar jog alatti tőkepiaci megjelenésére.

  2016. november 15.

 • Exportra fel! – Tatabánya

  Gazdasági fórumsorozatunk ez évi utolsó állomásaként Tatabányára látogattunk el.

  2016. november 10.

 • Exportra fel! – Pécsett

  Pécs, 2016. október 13. - Gazdasági fórumsorozatunk csütörtökön Pécsre érkezett.

  2016. október 13.

 • Exportra fel! - Szolnok

  A cégek külpiacra lépésének ösztönzése, támogatása érdekében indított „Exportra fel!” fórumsorozatunk őszi első állomásának Szolnok városa adott otthont.

  2016. szeptember 13.

 • “Exportra fel!” Fórumsorozatunk 2016-ban is folytatódik

  Nyíregyháza, 2016. május 25. – A cégek külpiacra lépésének ösztönzése, támogatása, a hazai beszállítói kapacitások fejlesztése érdekében két éve indult el az „Exportra fel!” fórumsorozat, amely szerdán Nyíregyházára érkezett.

  2016. máj. 27.

 • Kazah-magyar megállapodás

  Budapest, 2016.05.23. - A mai napon az Eximbank a KazAgro és az ADM Capital vezetői ünnepélyes keretek között formálisan is aláírták a közös kazah-magyar mezőgazdasági befektetési alapról szóló megállapodást.

  2016. máj. 23.

 • Az EXIM refinanszírozott hitelállománya meghaladta az 530 milliárd Ft-ot

  2016. április 20. Pécs – Urbán Zoltán vezérigazgató úr sajtótájékoztató keretében számolt be arról, hogy az EXIM - mely a Magyar Kormány exportösztönző stratégiájával összhangban célként tűzte ki, hogy hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson a KKV-nak - a Rovitex Hungária textilipari vállalat finanszírozásával elérte, hogy a jelenlegi refinanszírozott hitelállománya túllépje az 530 Mrd forintot.

  2016. április 21.

 • Agrárexport ösztönzés

  Az Eximbank az agrárexport ösztönzése céljából kiterjeszti az állattenyésztésben működő integrátoroknak beszállító termelők számára is a biztosított hitelt az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) kezességvállalásával. Az egyedi termék megállapodást 2016. február 23-án, a Portfolio.hu által szervezett Agrárium 2016 című szakmai konferencián írta alá Herczegh András, az AVHGA ügyvezető igazgatója és Urbán Zoltán, az Eximbank vezérigazgatója.

  2016. február 23.

 • Megnyílt az EXIM pécsi képviselete

  Megnyílt a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt EXIM dél-dunántúli képviselete Pécs városában. A Magyar Kormány exportösztönző stratégiájával összhangban a cél, hogy az állami pénzintézet hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson a magyar exportőrök számára, ezáltal támogassa külpiacra lépésüket, exporttevékenységüket, így segítve elő a munkahelyek megőrzését, valamint a foglalkoztatás növekedését.

  2016. február 10.

 • Szárnyal a magyar agrárexport

  A magyar agrárexport lehetőségei kibővültek, és a mezőgazdaság több szektorával is esélyünk lehet a világpiacok meghódítására.

  2015. december 17.

Eximbank Zrt.

Cégjegyzékszáma:
01-10-042594, bejegyezve a Fővárosi Törvényszék, mint Cégbíróság által

Adószám:
10949638-2-44

Bankszámlaszám:
14800016-06000008-11111128
S.W.I.F.T. kód: HEXI HU HB 

MEHIB Zrt.

Cégjegyzékszáma:
01-10-042595, bejegyezve a Fővárosi Törvényszék, mint Cégbíróság által

Adószám:
10949621-2-44

Bankszámlaszám:
10918001-00000001-04530003

1065 Budapest, Nagymező u. 46-48. Tel.: +36 (1) 374 9100, +36 (1) 374 9200, Fax: +36 (1) 269 1198 E-mail: exim@exim.hu © 2019 EXIM Minden jog fenntartva

Eximbank Plc.

Bank account number: 
14800016-06000008-11111128
S.W.I.F.T. kód: HEXI HU HB 

MEHIB Plc.

Bank account number: 
10918001-00000001-04530003

H-1065 Budapest, Nagymező street 46-48. Phone: +36 1 374 9100, +36 1 374 9200 Fax: +36 1 269 4476, +36 1 269 1198 E-mail: exim@exim.hu © 2019 EXIM All rights reserved

ЗАО «Эксимбанк»

Номер банковского счёта: 
14800016-06000008-11111128
S.W.I.F.T. kód: HEXI HU HB 

ИНН: 10949638-2-44

ЗАО «МЕХИБ»

Номер банковского счёта: 
10918001-00000001-04530003

ИНН: 10949621-2-44

1065 Будапешт, ул. Надьмезё д.46-48. Тел.: +36 (1) 374 9100, +36 (1) 374 9200, Факс: +36 (1) 269 1198 Электронный адрес: exim@exim.hu
© 2019 EXIM Все права защищены

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk. A cookie beállítások bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban szabályzat

megértettem

Mik azok a „cookie-k”, avagy a „sütik”

 • Egyes általunk használt "sütik" elengedhetetlenek az oldal megfelelő működéséhez („folyamat sütik”), mások információkat gyűjtenek a weboldal használatával kapcsolatban (statisztikák), hogy még kényelmesebbé és hasznosabbá váljon az oldal. Néhány "süti" csak átmeneti és eltűnik a böngésző bezárásával, míg léteznek tartós változatok is, melyek huzamosabb ideig számítógépen maradnak.

A "sütik" célja

 • a látogató beállításainak, használati szokásainak rögzítésével az oldalon való navigáció és ezáltal a honlap használatának megkönnyítése
 • a felhasználói élmény javítása, azáltal, hogy információt gyűjtünk arról, hogy a látogató hogyan használja a weboldalt, mely oldalait látogatja vagy használja leggyakrabban. Így megtudhatjuk, hogyan biztosítsunk még jobb felhasználói élményt, ha ismét meglátogatja oldalunkat
 • statisztikák gyűjtése, melyek elemezése segíti megérteni azt, hogy a látogatók hogyan használják a website mellett a további online szolgáltatásokat, amelyeket ezáltal tovább fejleszthetünk
 • a weboldal továbbfejlesztése, majd finomhangolása a látogatói igényeknek megfelelően

Ilyen "sütiket" használunk 

 • "munkamenet sütik"
  A "munkamenet sütik" a honlap böngészéséhez, a funkciók használatához szükségesek, többek között lehetővé teszik a látogató által adott oldalon, funkcióban vagy szolgáltatásban végzett műveletek megjegyzését. A "munkamenet sütik" alkalmazása nélkül a honlap zökkenőmentes használata nem garantálható. Érvényességi idejük az adott látogatás időtartamára terjed ki, a "sütik" a munkamenet végén vagy a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek.
 • "használatot támogató sütik"
  Ezek a "sütik" lehetővé teszik, hogy honlapunk megjegyezze, hogy milyen működési módot választott (pl. honlap magyar vagy angol változatot használja, kereső eredmény listájában hány találat jelenjen meg egyszerre stb.). Ez annak érdekében történik, hogy a következő látogatás alkalmával ezeket ne kelljen újból megadnia. 
 • "teljesítményt biztosító sütik" segítségével információt gyűjtünk arról, hogy látogatóink hogyan használják honlapunkat. Teljesítménymérés céljából weboldalunk minden látogatás alkalmával harmadik fél általi „sütiket” használ. A „sütik” használatával nyomon követjük, hogy a weboldalt hányan látogatják, és milyen tartalmak iránt érdeklődnek. Minden információt név nélkül tárolunk és a látogatók viselkedésének anonim elemzésére használjuk, hogy magas színvonalú élményt tudjunk biztosítani a felhasználóknak.
  A honlapunk a Google Analytics analitikai célú sütijeit használja. A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztatót a következő linken keresztül érhető el: https://www.google.com/analytics/terms/us.html

Maximális biztonság

 • Lényeges, hogy a bank a "sütik" engedélyezése esetén sem jegyez meg semmilyen azonosítót vagy jelszót. A látogató a "sütik" elfogadása esetén is teljes biztonságban használhatja szolgáltatásainkat.

A "sütik beállításának" ellenőrzése, a "sütik" letiltása

 • A modern böngészők engedélyezik a "süti beállítások" módosítását. A böngészők egy része alapértelmezettként automatikusan elfogadja a "sütiket", de ez a beállítás is megváltoztatható annak érdekében, hogy a jövőre nézve megakadályozza a látogató az automatikus elfogadást. Átállítás esetén a böngésző a továbbiakban minden alkalommal felajánlja a "sütik beállításának" választási lehetőségét.
 • Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy mivel a "sütik" célja a weboldal használhatóságának és folyamatainak támogatása, valamint megkönnyítése, a "sütik" letiltása esetén nem tudjuk garantálni, hogy a látogató képes lesz a weboldal valamennyi funkciójának teljes körű használatára. A weboldal ez esetben a tervezettől eltérően működhet a böngészőben.
Teljes kamat mátrix
Hiteligénylő vállalkozás mérete és a hitel devizaneme Ügyfélkamat
1. év 2-3. év 4-6. év
KKV EUR 0,10% 0,19% 0,69%
  HUF forgóeszköz 720 M alatt 0,10% 0,10%  
  HUF 0,55% 0,80% 1,30%
  USD* 2,25% 2,50% 3,00%
NV EUR 0,19% 0,69% 1,69%
  HUF 0,80% 1,30% 2,30%
  USD* 2,50% 3,00% 4,00%
* 2020. január 1-re jegyzett 12 havi USD LIBOR