Az EXIM első alkalommal szervezte meg a „V4 Exporthitel és Hitelbiztosítás” konferenciát

Az Exim első alkalommal „V4 Exporthitel és Hitelbiztosítás” címmel szervezett szakmai konferenciát a Visegrádi Négyek, azaz a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország exportfinanszírozási és hitelbiztosító intézményei számára Budapesten. Ez az első olyan fórum, amely lehetőséget biztosít a V4 országainak exporthitel- és hitelbiztosító szakemberei számára, hogy megosszák egymással szaktudásukat, tapasztalataikat, az elért sikereiket és kudarcaikat, azzal a céllal, hogy elősegítse és fejlessze az együttműködést a „Visegrádi Csoport” exporttevékenységet támogató intézményei között.

A Visegrádi Együttműködés a közép-európai térség országainak azon szándékát tükrözi, hogy számos, közös érdekeket képviselő területen együttműködjenek a közép-európai integráció keretein belül.

Varju Krisztina Dóra, Magyarország 2017-2018. évi V4 elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztos megnyitó beszédében kiemelte:  „A magyar V4 elnökség kiemelt célja a fenntartható gazdasági növekedés biztosítása és a közép-európai régió versenyképességének további növelése, melynek érdekében nélkülözhetetlen a befektetői környezet folyamatos fejlesztése. Ezért is üdvözlendő az Eximbank kezdeményezése, hiszen a Visegrádi országok exporthitel és biztosítási szakembereinek tanácskozásával tovább folytatódik a közös gondolkodás a befektetések és exportpromóció elősegítéséről.”

Urbán Zoltán, az Exim vezérigazgatója köszöntő beszédében eképpen fogalmazott: „Fő célunk a konferencia megrendezésével az volt, hogy ösztönözzük az együttműködést a rendezvény résztvevői között és olyan platformot biztosítsunk, amelyen megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat. Arra számítunk, hogy a tagországok bankjainak és biztosítóinak részvétele, illetve értékes tapasztalataik egy új, sikeres, valamint termékeny nemzetközi konferencia-sorozat létrehozásához járulnak majd hozzá. Bízunk benne, hogy mai rendezvényünk katalizátorként szolgál majd a V4 országok intézményeinek együttműködéséhez, és tovább erősíti országaink pozícióját és befolyását az exportfinanszírozási munkacsoportokban az EU-n és az OECD-n belül egyaránt.”

Az egész napos konferencia zárásaként a V4 tagországok exportfinanszírozásért felelős bankjainak és biztosítóinak vezérigazgatói ünnepélyes zárónyilatkozatot írnak alá.

• Készítés ideje:

1065 Будапешт, ул. Надьмезё д.46-48. Тел.: +36 (1) 374 9100, +36 (1) 374 9200, Факс: +36 (1) 269 1198 Электронный адрес: exim@exim.hu