Üzleti reggelit tartott az EXIM Jászberényben

Az EXIM idén első alkalommal rendezte meg nagysikerű üzleti reggeli rendezvényét Jászberényben szerda délelőtt, ahol Dr. Dancsó József az EXIM vezérigazgató-helyettese találkozott a régió KKV-inak vezetőivel.

A találkozón az EXIM, valamint a helyi vállalkozók kötetlen beszélgetés formájában cseréltek eszmét a régió fejlesztési politikájáról, az exportpiac aktuális helyzetéről.

2018 jaszbereny 1

Az EXIM idén Jászberényben indította útjára a Magyar Export Napja üzleti reggeli programsorozatát. A rendezvényen beszédet mondott Dr. Dancsó József az EXIM vezérigazgató-helyettese, Hajnal-Nagy Gábor Jászberény alpolgármestere és Polovicsné Hajcser Katalin a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara területi iroda vezetője. A találkozó célja, hogy az EXIM egy közös, kötetlen fórumon beszélgessen a helyi és térségi KKV szektor meghívott tagjaival a régió fejlesztési politikájáról, az exportpiac aktuális helyzetéről.

Dr. Dancsó József, az EXIM vezérigazgató-helyettese köszöntőjében elmondta – „nagy örömömre szolgál, hogy házigazdája lehetek ennek az eseménynek. Célunk, hogy megismerjük egymást, közös gondolkozást indítsunk el annak érdekében, hogy az EXIM minél több igényt tudjon kiszolgálni azért, hogy vállalkozásuk sikeres legyen, és hozzájáruljon Magyarország gazdaságának erősítéséhez.”

Hajnal-Nagy Gábor, Jászberény alpolgármester hozzátette - „Nagyon büszkék vagyunk a jászsági vállalkozók által elért sikerekre. Közös célunk, hogy ezekhez a sikerhez minél több vállalkozást hozzásegítsünk.”

Polovicsné Hajcser Katalin, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara területi irodavezetője kiemelte – „Mintegy 135 társaság foglalkozik exportértékesítéssel. A megye érdekképviseletének közel 60 %-a a Jászberényi Járásban realizálódik, az export háromnegyede itt keletkezik.”

Az eseményen olyan vállalatok vezetői képviselték a KKV szektort, mint a Jász-Plasztik Kft., a Metálplaszt Kft., és a Trend Kft.

Az üzleti reggelisorozattal az EXIM küldetését kívánja erősíteni, mely a magyar vállalkozások exportpiacokon való közvetlen és közvetett megjelenésének és nemzetközi versenyképességük növelésének támogatása.

2018 jaszbereny 2

• Készítés ideje:

1065 Будапешт, ул. Надьмезё д.46-48. Тел.: +36 (1) 374 9100, +36 (1) 374 9200, Факс: +36 (1) 269 1198 Электронный адрес: exim@exim.hu