Üzleti reggelit tartott az EXIM Kecskeméten

Az EXIM idén Kecskemét városát választotta az üzleti reggeli programsorozatának harmadik helyszínéül. Az eseményen Dr. Dancsó József, az EXIM operációs vezérigazgató-helyettese, Dr. Salacz László Kecskemét országgyűlési képviselője köszöntötte a helyi kkv-k vezetőit, valamint jelen volt Kurdi Viktor, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselője is.

A beszélgetés célja egy eszmecsere volt, ahol a helyi képviselők beszámoltak a régió gazdaságfejlesztési sikereiről, az EXIM pedig bemutatta üzleti lehetőségeit, biztosítási termékeit.

Dr. Dancsó József az EXIM vezérigazgató-helyettese köszöntőjében elmondta: „a 2015-ös adatok alapján a megye vállalkozásainak  41,3%-a a Kecskeméti járásban található, a megtermelt export bevétel 81,5%-a is innen származik. Nagy örömmel látjuk, hogy a térségben dinamikusan növekszik a kkv-k száma és súlya, ugyanakkor árbevételük is gyarapszik.” A vezérigazgató-helyettes hozzátette: „Az EXIM a megyében 152 millió eurót meghaladó finanszírozással, valamint 8,5 milliárd forint aktív ügylettel van jelen. Bízom benne, hogy beszélgetésünk megerősíti az üzleti kapcsolatunkat. Társaságunk célja, hogy minél több kkv-t forráshoz juttassunk.”

„Idén 650 éves Kecskemét városa, mely az évek során példátlan gazdasági fejlődésen ment keresztül. Ennek egyik mérföldköve a Mercedes-Benz Manufacturing  Hungary Kft. betelepülése. A kecskeméti városvezetés kedvező üzleti politikájának köszönhetően egyre több vállalkozás érezte úgy, hogy a várost válassza telephelyként. Reméljük, hogy ez a tendencia a jövőben is ugyanilyen dinamikával fog bírni és minél több kkv talál majd otthont Kecskeméten.” – emelte ki beszédében Dr. Salacz László, Kecskemét országgyűlési képviselője.

Az EXIM eseményén bemutatta céljait is, melyek között szerepel az EXIM lefedettség növelésének lehetőségei. Ezt a növelést a nem EU és fejlett OECD relációba történő export kapcsán a MEHIB termékek ajánlásával, a refinanszírozási volumen, valamint a kockázatmegosztási termék (HFG) ismertségének növelésével kívánja elérni az EXIM. A célok között kapott szerepet az EXIM JEA kamattámogatott hiteltermékei mellett az export előfinanszírozási és beruházási hiteltermékeinek alaposabb ismertetése is.

2018 kecskemet 2

• Készítés ideje:

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2020. március 18-án, a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében hozott, 47/2020. (III. 18.) Korm. rendeletben foglalt moratóriumi rendelkezések, valamint annak a részletszabályairól szóló, 2020. március 24-én közzétett 62/2020 (III.24) Korm. rendelet alapján a moratórium hatálya alá tartozó kölcsönök esetében a tőke-, kamat, és díjfizetési kötelezettségek automatikusan felfüggesztésre kerülnek, amennyiben Önök másként nem rendelkeznek.

Amennyiben a fent hivatkozott Korm. rendeletben foglalt moratóriumot nem kívánják igénybe venni, azaz az Eximbank Zrt.-vel kötött hitelkeretszerződésükben meghatározott fizetési kötelezettségeiknek a szerződésbe foglalt törlesztési ütemezés szerint maradéktalanul eleget kívánnak tenni, úgy kérjük, hogy az erre irányuló kérelmüket írásban jelezzék kapcsolattartójuknál, vagy az info@exim.hu címen. Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy kérelmüket a hivatkozott Korm. rendeletben meghatározott lejártáig bármikor módosíthatják, ekként a fizetési moratóriumot a Korm. rendeletben foglalt feltételek és ott meghatározott határidő szerint utóbb is igénybe vehetik.

Az EXIM finanszírozási szakértői – szoros együttműködésben a Külgazdasági és Külügyminisztériummal –, a fizetési moratóriumon túlmenően is megkezdték kárenyhítő programjaink kidolgozást annak érdekében, hogy a korlátozások feloldását követően, a magyar vállalkozások azonnal vissza tudjanak térni a külpiacaikra.

Fontos hangsúlyozni, hogy az EXIM pénzügytechnikai megoldásai alkalmasak arra, hogy kezeljék a nem piacképes kockázatokat is, ezért az aktuális helyzetben is készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére, ha forrásigényük, likviditási nehézségük van.

Ha bármilyen kérdése, kérése van, készséggel állunk rendelkezésére!

EXIM

info@exim.hu