Megnyitotta kapuit az AGROmashEXPO

A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényét, az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-t Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg szerdán. Az eseményen részt vett Szabó István Attila, az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettese.

A Hungexpo és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (Megfosz) közötti többéves megállapodásnak köszönhetően mintegy 35 ezer négyzetméteren mutatkozhatnak be az ágazati szereplők a szerdától szombatig tartó szakkiállításon.

Az esemény nyitónapján az agrárminiszter beszédében elmondta, hogy 2019. az építkezés éve. Az EXIM stratégiai céljai között szerepel, hogy a nemzetgazdaság szempontjából kiemelten fontos ágazatok számára kedvező feltételű pénzügyi termékeket fejlesszen, amelyekkel megoldhatók az iparágakban jelentkező, de a hagyományos pénzintézetek számára már túlságosan magas kockázatot hordozó speciális finanszírozási igények.

Ezen alapvető gazdaságfejlesztési célnak megfelelően az EXIM az agrárügyfelek számára is elérhető pénzügyi termékcsomagot vezetett be Exportélénkítő Program elnevezéssel. A Program segít az exportra termelő magyar vállalkozásoknak és beszállítóiknak megvalósítani a szükséges fejlesztéseket, beruházásokat, hogy megrendeléseiket a legmagasabb minőségben teljesíthessék. Az Exportélénkítő Program keretében ügyfeleink fix kamatozással vehetnek igénybe forgóeszköz-, valamint beruházási hitelt, illetve lízingfinanszírozást. A Program termékei kisebb adminisztrációs teher mellett gyorsan és egyszerűen igényelhetők akár a vállalkozások számlavezető bankjánál is. A fix kamatozásnak köszönhetően az ügyfelek számára csökken a finanszírozás kockázata és ezáltal az üzleti aktivitás hosszabb távon tervezhetővé vállik.

Az agrárvállalkozások számára elérhető pénzügyi termékről és az EXIM által kínált további finanszírozási lehetőségekről kollégáink a kiállítás teljes időtartama alatt készséggel állnak rendelkezésre az EXIM standjánál.

Jöjjön el, és tegye fel kérdéseit személyesen kollégáinknak a F pavilon Passzázs felőli bejáratánál lévő EXIM standnál.

• Készítés ideje:

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2020. március 18-án, a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében hozott, 47/2020. (III. 18.) Korm. rendeletben foglalt moratóriumi rendelkezések, valamint annak a részletszabályairól szóló, 2020. március 24-én közzétett 62/2020 (III.24) Korm. rendelet alapján a moratórium hatálya alá tartozó kölcsönök esetében a tőke-, kamat, és díjfizetési kötelezettségek automatikusan felfüggesztésre kerülnek, amennyiben Önök másként nem rendelkeznek.

Amennyiben a fent hivatkozott Korm. rendeletben foglalt moratóriumot nem kívánják igénybe venni, azaz az Eximbank Zrt.-vel kötött hitelkeretszerződésükben meghatározott fizetési kötelezettségeiknek a szerződésbe foglalt törlesztési ütemezés szerint maradéktalanul eleget kívánnak tenni, úgy kérjük, hogy az erre irányuló kérelmüket írásban jelezzék kapcsolattartójuknál, vagy az info@exim.hu címen. Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy kérelmüket a hivatkozott Korm. rendeletben meghatározott lejártáig bármikor módosíthatják, ekként a fizetési moratóriumot a Korm. rendeletben foglalt feltételek és ott meghatározott határidő szerint utóbb is igénybe vehetik.

Az EXIM finanszírozási szakértői – szoros együttműködésben a Külgazdasági és Külügyminisztériummal –, a fizetési moratóriumon túlmenően is megkezdték kárenyhítő programjaink kidolgozást annak érdekében, hogy a korlátozások feloldását követően, a magyar vállalkozások azonnal vissza tudjanak térni a külpiacaikra.

Fontos hangsúlyozni, hogy az EXIM pénzügytechnikai megoldásai alkalmasak arra, hogy kezeljék a nem piacképes kockázatokat is, ezért az aktuális helyzetben is készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére, ha forrásigényük, likviditási nehézségük van.

Ha bármilyen kérdése, kérése van, készséggel állunk rendelkezésére!

EXIM

info@exim.hu