Üzleti reggelit tartott az EXIM Miskolcon

Az idei évben negyedik alkalommal Miskolcon szervezte meg üzleti reggeli eseményét az EXIM. A szerdai programon Dr. Dancsó József, az EXIM operációs vezérigazgató-helyettese, valamint Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

Az EXIM által szervezett fórum alapvető célja egy olyan kapcsolat kialakítása, ahol a helyi képviselők beszámolnak a régió gazdaságfejlesztési sikereiről, az EXIM pedig bemutatja üzleti lehetőségeit, biztosítási termékeit.

2018 miskolc

Dr. Dancsó József az EXIM vezérigazgató-helyettese köszöntőjében elmondta: „Borsod-Abaúj-Zemplén megyében közel 75 ezer vállalkozás működik sikeresen. A helyi gazdaságra az ipari dominancia jellemző, amely megmutatkozik abban, hogy a megyében 203 milliárd forint összértékű beruházásból mintegy 125 milliárd forint kapcsolódik az iparhoz. Ezen ágazat jelentős súlyt képvisel az exportban is, a helyi ipari cégek teljes nettó árbevételének 73 százalékát az export adja.”

A miskolci gazdaság az utóbbi években az országos átlagot meghaladóan fejlődött. Különösen a járműalkatrész-gyártás terén ugrásszerű a növekedés, az autóipari beszállítók több, mint 7500 embernek adnak munkát a városban. Miskolc azonban új utakat keres, több terület felé is nyit.

„Azt szeretnénk, hogy Miskolc egy valódi 4.0-ás város legyen, a jövő városa. Egy ipari, turisztikai, kutatás-fejlesztési és oktatási centrum. Egy valódi gazdasági központ, amely egyébként már most kiemelkedő teljesítményt mutat. A város fejlesztési irányainak meghatározását a Miskolci Egyetemmel és a gazdasági élet szereplőivel együttműködésben tesszük meg. Közösen dolgozunk annak érdekében, hogy Miskolc a Dunától Keletre fekvő országrészben az egyik meghatározó gazdasági központként fejlődjön tovább” – emelte ki beszédében Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Az eseményen olyan cégek vettek részt, mint például a Tisza Automotive Kft., az Inno-Comp Kft., a HELL Energy Kft., a Grand Tokaj Zrt., vagy a Betatherm Kft. A rendezvényen szó esett az EXIM stratégiai céljairól is, amelyeknek alapvető eleme az innovatív, piacra belépő, valamint hatékonyságnövelést célul kitűző vállalkozások támogatása tőkeági finanszírozási és banki/biztosítói megoldásokkal. Az EXIM hosszútávú célja továbbá, hogy testreszabott pénzügyi megoldásaival megkerülhetetlen szereplője legyen a vállalkozások exporttevékenységének.