Kiemelkedő az EXIM szerepe az energiaprojektek megvalósulásában

- A GE hosszú távra tervez Magyarországon -

Az amerikai General Electric vezérigazgató-helyettese és a GE Global Growth Organisation elnök vezérigazgatója, Alex Dimitrieff a Világgazdaságnak adott interjújában kiemelte, hogy a GE hosszú távra tervez Magyarországon.

A vállalat a világ számos régiójába exportál, a teljes magyar kivitel mintegy 3 százalékát adja. Ezért kiemelten fontos az EXIM szerepe, melynek támogatása kulcsfontosságú az energiaprojektek megvalósulásában.

A GE-vel 2001 óta van üzleti kapcsolatban az EXIM. Kezdetben az US Ex-Im Bank vezetésével finanszírozott 4 garancia ügyletben vettünk részt. 2013 óta a GE közvetlen kapcsolatot épített ki az EXIM-mel. Ez a közvetlen kapcsolat azóta több sikeres ügyletet és együttműködést eredményezett, melynek eredményeképpen társaságunk képviselői meghívást kaptak a veresegyházi gyár megtekintésére és találkoztak Alex Dimitrieff-el is.

Az elnök vezérigazgató megköszönte az EXIM együttműködését és hozzáállását az eddigi tranzakciók kapcsán, ideértve a GE Lightning üzletága/Tungsgram eladását is.  Elmondta azt is, hogy az üzletágban leépítésre kerülő 12 ezer főből csak 100 fő érintette a veresegyházi gyárat, mely ugyancsak alátámasztja azt, hogy hosszú távon terveznek a gyár működésével és számítanak az EXIM szakértő támogatására a jövőben is.

2018 GE Veresegyhaz Dailynewshunagry

kép: dailynewshungary.com