Nagykanizsán tartott üzleti reggelit az EXIM

Megduplázódott az EXIM ügyfelek száma Zala megyében – emelte ki beszédében Jákli Gergely az EXIM vezérigazgatója, az üzleti reggeli programsorozat ötödik helyszínén Nagykanizsán, május 30-án.

Az EXIM célja, hogy az üzleti reggeli programsorozattal kötetlen beszélgetés formában tájékoztassa a térség kkv-vállalkozóit, bemutassa a régiót érintő gazdaságfejlesztési sikereket, valamint szakértői bevonásával megismertesse a vállalkozásokkal az EXIM hitel-, garancia-, és biztosítási termékportfólióját.

Jákli Gergely, az EXIM vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, hogy nagy örömére szolgál az esemény, otthon érzi magát Nagykanizsán, mivel másfél évet dolgozott a városban. A vezérigazgató kiemelte: „2014-től számítva Zala megyében megduplázódott az EXIM hitelek száma, jelenleg 46 ügyfél használ EXIM terméket közvetlen vagy refinanszírozás formájában, a hitelállományok összege pedig az április végi adatok szerint elérte a 4,3 milliárd forintot.”

Nagykanizsa exportjának gerincét a régi olajipari cégek utódai, az abból kivált víztechnológiai cégek, valamint a bútoripari cégek adják. A megyében működő 100 legnagyobb vállalkozásból 26 található a kistérségben.

„Köszönet illeti az EXIM-et, hogy a helyi vállalkozások exportpiacokon való megjelenését támogatja. Ezek a vállalkozások kivétel nélkül jól működnek, iparűzési adójukat a városnak fizetik, ezzel pedig hozzájárulnak a térség gazdasági fejlődéséhez” – emelte ki beszédében Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Az eseményen olyan cégek képviseltették magukat, mint a HIDROFILT Kft., a SZABADICS Zrt., a KANIZS SPRINT Kft., illetve a KANIZSA TREND Kft. A rendezvényen szó esett az EXIM hosszú távú stratégiai céljairól, többek között arról, hogy testreszabott pénzügyi megoldásaival megkerülhetetlen szereplője kíván lenni a vállalkozások exporttevékenységének.

2018 nagykanizsa u reggeli