Felavatták a Jankovits Engineering Kft. üzemcsarnokát

Felavatták a Jankovits Engineering Kft. új üzemcsarnokát szerda délelőtt Győrben. Az ünnepségen Jankovits Richárd ügyvezető köszöntötte a résztvevőket, valamint Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Borkai Zsolt polgármester, és Szabó István Attila az EXIM vezérigazgató-helyettese mondott beszédet. Ezt követően a résztvevők egy közös szalagátvágással avatták fel az új üzemcsarnokot.

A Jankovits Engineering Kft. 25 éves múltra, valamint több, mint 500 sikeres projektre tekint vissza. A társaság a kreativitásra, a minőségre és a fenntarthatóságra épül. A mérnöki tudáson alapuló egyedi gépgyártás meghatározóvá válásával teljes körű szolgáltatást nyújt partnereinek az ötlet létrejöttétől egészen a megvalósításig.  A tevékenység bővítéséhez szükséges felavatásra került üzemcsarnok 750 m2 alapterülettel rendelkezik, ahol helyet kap egy 3 emeletes, szintenként 300 m2-es irodaépület is.

Jankovits Richárd, a Jankovits Engineering Kft. ügyvezetője köszöntőjében kiemelte, hogy a mostani megnyitó egy fontos mérföldkő, egyben egy új szakasz kezdete a cég életében. Az ügyvezető elmondta - „Amikor döntés született a beruházásról, még szinte előjele sem volt azoknak a megrendeléseknek, melynek eredményeként ezeket a gépeket láthatjuk itt körülöttünk. De bíztunk abban, hogy a komplex mérnöki munka, a hozzáadott érték elengedhetetlen az általunk művelt gépgyártáshoz, automatizáláshoz. S ma ott tartunk, hogy az általunk világcégek számára gyártott gépek, berendezések szinte betöltik az új csarnokunkat.” Hozzátette – „A cég árbevétele idén meghaladja a 2 milliárd forintot, ami közel 30%-os bővülést jelent a tavalyi évhez képest.”

Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője elismerését fejezte ki a Jankovits Engineering Kft. alapító tulajdonosainak. A képviselő rámutatott: „Az 1992-ben családi vállalkozásként induló cég 5 évvel később az első magyar betelepülő vállalkozás volt a Győri Nemzetközi Ipari Parkban. A társaság tevékenységét a folyamatos fejlődés és a minőségi termékgyártás jellemzi, ahol ma már 80 főt foglalkoztatnak. Sikerük három titka pedig nem más, mint a kitartás, a megfontoltság és magas szintű szakmai tudás.”

Borkai Zsolt, Győr polgármestere beszédében hangsúlyozta: „A győri önkormányzat döntéseivel igyekszik folyamatosan vonzó gazdasági környezetet biztosítani, többek között az iparűzési adó csökkentésével, az ipari park bővítésével és infrastruktúrájának fejlesztésével.” A polgármester hozzátette: „Az új csarnok olyan munkafolyamatokra ad lehetőséget, amely a partnerek még sokrétűbb kiszolgálását, ezzel együtt a cég további erősödését is szolgálja, mely Győr dinamikus fejlődéséhez járul hozzá.”

Szabó István Attila, az EXIM vezérigazgató-helyettese köszöntőjében kiemelte: „A Jankovits Kft. az Oberbankkal szerződött egy 1,8 millió euró összegű, EXIM által refinanszírozott, versenyképesség javító belföldi beruházási hitelre, amelyből megvalósításra került a most felavatásra kerülő üzemcsarnok, és irodaépület.

Az EXIM fő célja, hogy olyan - a Jankovits Engineering Kft-hez hasonló - hazai piacon megerősödő kkv-kat támogasson az exportpiacokra való kilépésben, melyek hozzájárulnak hazánk nemzetközi versenyképességének növekedéséhez.”

Az esemény a cég negyed évszázados működésében mérföldkő, mely reményeink szerint szimbóluma lesz a vállalat következő 25 év sikeres működésének is.