Több mint 1100 folyósítás történt a tavalyi évben

A Piac & Profit által „KKv-hitelezés-2019” címmel megrendezett konferencián vett részt az EXIM, ahol Szabó István Attila üzleti vezérigazgató-helyettes tartott előadást „Exportcélú beruházási és forgóeszközhitelek” címmel.

A vezérigazgató-helyettes előadásában kitért arra, hogy még mindig nagyon kevés hazai kkv használja ki az exportban rejlő lehetőségeket, mely arányaiban annyit tesz, hogy 100 vállalkozásból csak 6-7 exportál.

Szabó István Attila elmondta, hogy az EXIM piaci hiányosságokat lefedő termékeket kínál a vállalatok teljes életciklusára vonatkozólag, közvetlenül és pénzügyi partnerein keresztül egyaránt. Az exportáló cégeknek beruházási hitellel, forgóeszközhitellel és lízinggel áll rendelkezésére az intézménypáros. Ezen felül biztosítási szolgáltatás is elérhető, melynek előnye, hogy a MEHIB kockázatvállalása mellett a magyar exportőr mentesül a külföldi vevő nem fizetési kockázata alól.

Az EXIM fókuszában a kkv-szektor áll. Küldetésünk, hogy minél több magyar vállalkozásnak segítsünk az exportpiacokra való kijutásban, versenyképességük növelésében. A tavalyi évben intézménypárosunk több mint 1100 darab folyósítást hajtott végre. A folyósítások 83 százaléka 300 millió forint összeg alatti, a legkisebb hitelügylet 15 millió forint, a legnagyobb pedig 31 milliárd forint összegű volt – mondta Szabó István Attila üzleti vezérigazgató-helyettes.