Pert nyert az EXIM

Pert nyert az EXIM a Lánchíd Palota bérleti szerződésének ügyében - jogerős a Fővárosi Ítélőtábla döntése

A Fővárosi Ítélőtábla 2019. május 2-án közbenső ítéletet hirdetett a Magyar Export-Import Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Eximbank Zrt.) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MEHIB Zrt.) felpereseknek a DÖB-68 Zártkörűen Működő Részvénytársaság (DÖB) alperessel szemben a Lánchíd Palota bérleti szerződése érvénytelensége miatt lefolytatott perében.

Az Ítélőtábla az Eximbank Zrt. és a MEHIB Zrt. keresetének helyt adva – és a Fővárosi Törvényszék megismételt eljárásban hozott elsőfokú ítéletét megváltoztatva – jogerős közbenső ítéletben megállapította, hogy a Lánchíd Palota bérlete tárgyában létrejött bérleti szerződés semmis, ezért érvénytelen, továbbá hatályon kívül helyezte a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletének Eximbank Zrt.-t és MEHIB Zrt.-t bérleti díjban és perköltségben elmarasztaló részét.

A Fővárosi Ítélőtábla továbbá az érvénytelenség jogkövetkezményeinek levonása és a perköltség tekintetében a Törvényszéket a per újabb tárgyalására és újabb határozat hozatalára utasította, mert az első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék nem döntött az érvénytelenség jogkövetkezményeinek alkalmazásáról. A közbenső ítélet ellen fellebbezésnek nincsen helye.

További információ: