Sikeresen zárul a Baross Gábor Hitelprogram

Tovább
BGH_eredmenykozlo

Hírek

Post featured image
EXIM Hírek
2024.06.12

Exporttámogató eszközökről beszélt Kisgergely Kornél az MBH Makronóm Makroverzum konferencián

A nemzeti bajnok magyar vállalkozások külpiaci lehetőségeire fókuszált az MBH Makronóm Makroverzum konferencia, ahol Kisgergely Kornél vezérigazgatónk is részt vett az Exporttámogató ökoszisztéma című panelbeszélgetésben.

Post featured image
EXIM HírekEXPORT-ŐR
2024.06.12

Így alakulhat idén a világgazdaság az elemzők szerint

Az EXIM exportspecifikus tényezőkre és várható tendenciákra irányuló szakmai kiadványa, az Export-Őr friss száma szerint a világgazdaság teljesítménye 2023-ban a vártnál ellenállóbbnak bizonyult. Ennek következtében az idei növekedési kilátások összességében felfelé módosultak az elmúlt félévben: a 2023-ban mért 3,2%-os bővülést követően a globális GDP-növekedés 2024-ben is a 3,1-3,2%-os sávban alakulhat. Bár a fejlettebb országokban már számottevően csökkent az áremelkedés mértéke, a globálisan meghatározó jegybankok a monetáris kondíciók lazítását várhatóan az idei év nyarán-őszén kezdhetik majd meg, amennyiben azt a gazdasági adatok és fejlemények is lehetővé teszik.

Post featured image
EXIM Hírek
2024.05.30

Hoffmann Mihály adott interjút a Portfolio-nak

Pénzügyi vezérigazgató-helyettesünk beszámolt a legfrissebb üzleti eredményeinkről.

Post featured image
EXIM Hírek
2024.05.29

Az albán gazdasági miniszter magyarországi látogatásán beszélt a működésünkről Kisgergely Kornél

Szakmai egyeztetésre érkezett Magyarországra május 26-28. között Blendi Gonxhja albán gazdasági, kulturális és innovációs miniszter, ahol a magyar-albán gazdasági kapcsolatok és a két ország közötti további együttműködési lehetőségek kerültek a fókuszba. A többnapos találkozón Kisgergely Kornél is prezentációt tartott a delegációnak tevékenységünk főbb pontjairól.

Post featured image
EXIM Hírek
2024.05.21

Miskolci Gazdaságfejlesztési Konferenciára látogattunk

Kisgergely Kornél is előadott a Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter fővédnökségével megszervezett gazdaságfejlesztési konferencián.

Post featured image
EXIM Hírek
2024.05.17

Az elmúlt 30 évünket értékelte Kisgergely Kornél a Világgazdaság podcastműsorában

Kisgergely Kornél volt a VG Podcast legutóbbi adásának vendége, ahol vezérigazgatónk az EXIM fennállásának 30. évfordulója kapcsán idézte fel az elmúlt három évtizedünk mérföldköveit, tevékenységünk főbb fókuszposztjait, de a jövő évre vonatkozó terveink és az aktuális világpiaci trendek is szóba kerültek.

Post featured image
EXIM Hírek
2024.05.10

30 év, több mint 6500 vállalkozás és mintegy 110 ország: három évtizede működik az EXIM

Három évtizede kezdte meg működését hazánk hivatalos exporthitel-ügynöksége, az EXIM Magyarország. Az azóta eltelt 30 évben több mint 6500 a külpiacokra lépő vagy azokon már magabiztosan mozgó magyar vállalkozás forrásellátásában vállalt szerepet, és több mint 110 országba juttatta el a magyar exportőröket. Az alapítás óta szinte töretlenül növekvő magyar export ma mintegy tízszerese az induláskori értéknek, amiben az EXIM szerepe megkérdőjelezhetetlen.

Post featured image
EXIM Hírek
2024.05.03

A Berni Unió szakmai találkozóján jártunk Oslóban

Ezúttal a norvég főváros adott otthont a nemzetközi szakmai szervezet tavaszi közgyűlésének, amelyen kollégáink is részt vettek.

Post featured image
EXIM Hírek
2024.05.02

Több mint 40 gyermek művészeti pályafutását támogattuk

Határtalan Kultúra Programunk segítségével a világhírű zeneoktatási intézmény, a Marczibányi téri Kodály Iskola Leánykarának olaszországi kórusversenyen való részvételét tettük lehetővé. A nemzetközi eseményen a diákkórus arany diploma minősítést ért el.

This site is registered on wpml.org as a development site.