Sikeresen zárul a Baross Gábor Hitelprogram

Tovább
BGH_eredmenykozlo

Hírek

Post featured image
Sajtóközlemények
2024.06.13

Sikeresen zárul a Baross Gábor Hitelprogram

A 200 milliárd forintos többletforrás 100 százalékára megkötötte az EXIM a szerződéseket. A korábbinál is kedvezőbb finanszírozási feltételeket kínáló, újranyitott Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram 200 milliárd forintos többletforrásának 100 százalékára megkötötte az EXIM Magyarország a hitelszerződéseket a magyar vállalkozásokkal. A hitelprogram keretében összesen 928 db szerződéskötés történt, a leszerződött állományból eddig összesen 40 milliárd forint összegben került sor folyósításra.

Post featured image
Sajtóközlemények
2024.05.24

Együttműködési megállapodást írt alá az EXIM Magyarország a görög exporthitel-ügynökséggel

Idén tartotta kétévente megrendezésre kerülő ülését a Berni Unió Prágai Klub bizottsága, amelyet ezúttal a görög exporthitel-ügynökség, az Export Credit Greece (ECG) szervezett. A szakmai fórum apropójából a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében az EXIM Magyarország együttműködési megállapodást írt alá a görög partnerszervezettel.

Post featured image
Sajtóközlemények
2024.05.16

Rekordmértékű hitelkihelyezés és dinamikus növekedés jellemezte az EXIM 2023-as évét

Minden eddiginél eredményesebben és rekord-hitelkihelyezéssel zárta a tavalyi évet az Eximbank Zrt. A bővülő hitelezésnek köszönhetően a tavalyi évben a bank mérlegfőösszege több mint 74%-kal 3642 milliárd forintra emelkedett, hitelállománya 50%-os bővüléssel megközelítette a 2500 milliárd forintot az év végére – derül ki a frissen közzétett beszámolókból.  A hitelfolyósítások összértéke tavaly közel 1444 milliárd forint volt, így a 2022. évi folyósítások két és félszeresét is meghaladta. Az Eximbank dinamikus növekedése stabil pénzügyi mutatók mellett valósult meg, működését a tavalyi évben magas tőkeellátottság és likviditás, javuló portfólióminőség és pozitív eredmény jellemezte. A kimagasló teljesítményben fontos szerepet játszott az 1000 milliárd forintos keretösszegű Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram iránti erős kereslet, amely 2023-ban nagymértékben támogatta a hazai vállalkozásokat. Az EXIM intézménypáros másik tagja, a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) a 2022-es alacsonyabb aktivitást követően tavaly tovább növekedett, mérlegfőösszege és biztosítói kötelezettségvállalási állománya 11%-kal emelkedett.

Post featured image
Sajtóközlemények
2024.05.08

A 200 milliárdos többletforrás több mint 90 százalékára kötöttek már szerződéseket a Baross Gábor Hitelprogram keretében

Villámgyorsan zajlik a február közepén lezárult Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram igényléseinek elbírálása. Alig három hónap leforgása alatt a 200 milliárd forintos többletforrás 92 százalékára már meg is kötötte a hitelszerződéseket a magyar vállalkozásokkal az EXIM. A korábbinál is kedvezőbb finanszírozási feltételekkel kínált, immár kizárólag beruházási célú hiteltermékek iránt rendkívüli volt az érdeklődés, egy hónap alatt a teljes keret kimerült. Az EXIM Magyarország eddig 784 szerződést kötött a magyar vállalatokkal összesen 183,4 milliárd forint értékben.

Post featured image
Sajtóközlemények
2024.03.25

Kihirdette a Határtalan Kultúra Program első ösztöndíjpályázatának nyerteseit az EXIM Magyarország

Az EXIM Magyarország első alkalommal adta át a Határtalan Kultúra Programjának keretében elindult ösztöndíjpályázat nyerteseinek járó elismerését. Az EXIM Awards gálán a hazai pénzintézetek mellett idén még rendhagyó módon, de a tervek szerint hagyományteremtő jelleggel fiatal, kortárs magyar művészek is elismerésben részesültek képzőművészeti és klasszikus zeneművészeti kategóriákban. A benyújtott pályázatok közül végül a Molnár Ani Galéria művésze, Csizik Balázs képzőművész, illetve a Csabay Domonkos és Hartmann Domonkos alkotta zongorista-csellista duó nyerte el az első helyezést. Az ösztöndíjpályázat az Art is Business Egyesület szakmai gondozásában valósult meg azzal a céllal, hogy támogassa a képzőművészek és kamarazenei formációk nemzetközi bemutatkozási lehetőségeit.

Post featured image
Sajtóközlemények
2024.03.21

EXIM Awards 2024: 9 kategóriában díjazták a hazai pénzintézeteket

Ismét megrendezte nagyszabású díjátadóját az idén 30 éves fennállását ünneplő EXIM Magyarország. Az EXIM Awards gálán azokat a neves hazai pénzintézeteket díjazták, amelyek tavaly kiemelt szerepet töltöttek be abban, hogy az EXIM Magyarország által kínált hitel- és lízingkonstrukciók minél több magyar vállalathoz eljussanak. Az este folyamán az EXIM Határtalan Kultúra Program ösztöndíjpályázatainak nyerteseit is kihirdették, amelyekkel fiatal, kortárs magyar művészeket támogat az intézmény.

Post featured image
Sajtóközlemények
2024.03.14

Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete: közel 140 milliárd forintnál a szerződött ügyletek

Alig két hónap leforgása alatt a magyar vállalkozások több mint 139 milliárd forint összegben kötöttek hitelszerződéseket a Baross Gábor Hitelprogram keretében. A január 15-én újranyitott hitelprogram 200 milliárd forintos többletkeretét rekordsebességgel, mintegy egy hónap alatt merítették ki a hazai vállalatok, a beérkezett hitelkérelmek elbírálása már lezárult, a lízingigényléseké pedig még folyamatosan zajlik. Az EXIM Magyarország eddig 185 darab hitelkérelmet hagyott jóvá 163 milliárd forint értékben, az ügyletek 42 százaléka a kkv-szektorból került ki.

Post featured image
Sajtóközlemények
2024.02.13

Gyorsan elkapkodták a Baross Gábor Hitelprogramot a kérelmezők

Újabb mérföldkő történt a január 15-én újranyitott Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramban. Mintegy egy hónap leforgása alatt az EXIM Magyarországhoz annyi kérelem érkezett be a magyar vállalatoktól, mely kimerítette a 200 milliárd forint többletforrással megnövelt hitelprogram keretét. A kérelmező vállalatok összesen 150 darab hitelkérelmet nyújtottak be beruházási céljaik megvalósítására. A kiemelt érdeklődésre tekintettel a hitelkérelmek befogadása szünetel, a már beérkezett igénylések elbírálása pedig folyamatban van.

Post featured image
Sajtóközlemények
2024.01.22

Hatalmas az érdeklődés a hazai vállalkozások körében a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram iránt

Január 15-én nyitotta újra az EXIM Magyarország a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram (BGH) kérelmeinek befogadását. A 200 milliárd forint többletforrással újraindított, a korábbinál is kedvezőbb finanszírozási feltételekkel kínált hiteltermékek pedig ismét rendkívüli érdeklődést váltottak ki a magyar vállalatok részéről. A kereskedelmi bankoknál, a lízingcégeknél, vagy közvetlenül az EXIM Magyarországnál alig néhány nap alatt 88 darab új hitelkérelmet nyújtottak be mintegy 122 milliárd forint értékben.

This site is registered on wpml.org as a development site.