Országkockázatok

Az Exim mintegy 176 ország esetében állapít meg országkockázati besorolást és vizsgálja a kockázatokat. Országkockázati minősítéseink célja, hogy feltárjuk mind azon kockázatokat, melyek segíthetik ügyfeleinknek abban, hogy megalapozott döntést tudjanak hozni esetleges nemzetközi üzleti tevékenységükről.

Az országkockázati elemzéseink során több száz gazdasági kvalitatív és kvantitatív mutatót vizsgálunk, melyek lefedik a politikai, biztonsági, üzleti környezeti, gazdasági, kereskedelmi, finanszírozási és fizetési kockázatokat.

Országkockázati térkép

Exim által megállapított finanszírozási és fedezeti politika az egyes relációk esetében az alábbiak szerint jelenik meg a térképen:

Finanszírozható / Biztosítható M /LT ügyeletek esetében
Finanszírozható / Biztosítható ST: M /LT ügyeletek esetében
Eseti jelleggel finanszírozható / Biztosítható ST:M/LT ügyletek esetében
Nem finanszírozható/ Biztosítható vagy ideiglenes felfüggesztés

Export térkép

Ismerd meg a hazai külkereskedelmi termékforgalom volumenét és iparági jellemzőit!

1 Mrd € feletti exportforgalom
500 M € – 1 Mrd € közötti exportforgalom
100 M € – 500 M € közötti exportforgalom
1 M € alatti exportforgalom
1 M € – 100 M € közötti
exportforgalom

exim által minősített országok listája

Az EXIM saját országkockázati módszertana alapján egy 1-7-ig terjedő skálán besorolja az adott relációkat. Minden egyes besorolás az adott ország kockázati szintjét jeleníti meg, mely alapján az 1-es besorolás jelenti a legalacsonyabb kockázatokkal rendelkező relációkat, míg a 7-es besorolás a rendkívül magas kockázatokkal rendelkező relációkat.

Az EXIMBANK Zrt. és a MEHIB Zrt. jognyilatkozata

A hatályos országkockázati besorolás, valamint a finanszírozási és fedezeti politika kizárólag tájékoztatás céljával készült, az semmilyen körülmények között sem tekinthető ajánlásnak, nem képezheti üzleti vagy befektetési döntések alapját. Az olvasó megtekintésével elfogadja, hogy az Eximbank Zrt. és a MEHIB Zrt. nem vállal felelősséget az abban szereplő információk teljességéért, időszerűségéért, bármely hibáért vagy tévedésért, illetve nem tartozik felelősséggel az esetlegesen bekövetkező közvetlen vagy közvetett költségekért, károkért vagy veszteségekért, melyek az anyagban közölt információk esetleges használatával összefüggésben keletkeznek.Az országkockázati besorolás, valamint a finanszírozási és fedezeti politikai tartalmát sem részben, sem egészben nem terjesztheti, nem módosíthatja és a saját személyes használatot meghaladó mértékben nem használhatja fel az EXIMBANK Zrt. és a MEHIB Zrt. előzetes, írásbeli hozzájárulása nélkül. Az EXIMBANK Zrt. és a MEHIB Zrt. fenntartja a jogot, hogy az anyagokban szereplő információkat bármikor, értesítés nélkül megváltoztassa, kijavítsa vagy eltávolítsa.


A honlapon található információk, szövegek, képek, logók, valamint a honlap külső képe és formája az EXIMBANK Zrt. és a MEHIB Zrt. tulajdonát képezik.

This site is registered on wpml.org as a development site.