RU | HU | EN

Gyártási kockázat biztosítása

A gyártási kockázat biztosítása a gyártási időszak alatt felmerülő kereskedelmi, valamint politikai kockázatokra nyújt biztosítási fedezetet a külkereskedelmi szerződés alapján előállított termék, illetőleg szolgáltatás előállítási költségének biztosításával. Ezen biztosítási forma önállóan is igénybe vehető, de más biztosítási módozatokkal is kombinálható.

A konstrukció fedezetet nyújt az áru átvételének adós által történő jogalap nélküli megtagadására, valamint előfinanszírozás esetén a finanszírozó bankok számára a hitel fedezetéül szolgálhat.

A biztosítás tárgyát az exportirányú külkereskedelmi szerződés alapján előállított termék, illetőleg szolgáltatás előállítási költségei jelenthetik, a következők szerint:

• a biztosított által gyártott, ki nem szállított árukba beépített vagy be nem fejezett szolgáltatásokhoz kapcsolódó anyagok és alkatrészek önköltsége;
  • a biztosított által külön megrendelt, gyártott vagy feldolgozott anyagok és alkatrészek önköltségi ára;
  • a külkereskedelmi szerződésre allokálható közvetlen bér és járulékainak költsége;
  • a külkereskedelmi szerződésre osztható általános költségek;
  • a biztosított által a külkereskedelmi szerződés teljesítése érdekében harmadik félnek kifizetett azon összegek, amelyek a megrendelőnek ki nem szállított árukkal, a fentiekhez kapcsolódóan harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokkal vagy harmadik féllel kötött szerződés felmondásával kapcsolatosak;
  • a külkereskedelmi szerződés előkalkulációjában már szereplő előfinanszírozási, szállítmányozási, fuvarbiztosítási, hitelbiztosítási költségek, valamint jutalékok.

1065 Budapest, Nagymező u. 46-48. Tel.: +36 (1) 374 9100, +36 (1) 374 9200, Fax: +36 (1) 269 1198 E-mail: exim@exim.hu © 2021 EXIM Minden jog fenntartva

H-1065 Budapest, Nagymező street 46-48. Phone: +36 1 374 9100, +36 1 374 9200 Fax: +36 1 269 4476, +36 1 269 1198 E-mail: exim@exim.hu © 2021 EXIM All rights reserved

1065 Будапешт, ул. Надьмезё д.46-48. Тел.: +36 (1) 374 9100, +36 (1) 374 9200, Факс: +36 (1) 269 1198 Электронный адрес: exim@exim.hu