Kiemelten fontos az innovációt támogató gazdasági környezet kialakítása

Székesfehérváron tartott üzleti konferenciát az EXIM
Székesfehérváron szervezett üzleti konferenciát június 12-én az EXIM, a világban tapasztalható új exportpiaci trendek, finanszírozási megoldások bemutatása témában. Az eseményen előadást tartott Szabó István Attila, az intézménypáros üzleti vezérigazgató-helyettese is.

Szabó István Attila az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettese „Exportfinanszírozás és biztosítás” témában tartott prezentációt, ahol elmondta: A magyar külkereskedelem vállalati szerkezete erősen koncentrált, teljesítménye alapvetően a kkv-körön múlik. A Nemzeti Exportstratégiával összhangban az EXIM hosszú távú célja az, hogy ezen vállalkozások folyó áron történő exporton belüli részarányát növelni tudja. Ehhez olyan infrastrukturális, beszállítói, és munkavállalói háttérre van szükség, amely képessé teszi a cégeket a külpiaci versenyben való helytállásra.

A vezérigazgató-helyettes kiemelte – „Az innovatív vállalkozások több piacra, több terméket, nagyobb mennyiségben tudnak exportálni, mint a nem innovatív exportáló vállalatok. Ezért kiemelten fontos az innovációt támogató gazdasági környezet kialakítása.”

Az EXIM 2018. július 1-től vezette be Exportélénkítő Hitelprogramját, ahol a termékek fix, kedvező kamatozású forrással, euróban és forintban is elérhetőek minden exportálni kívánó magyar vállalat, és a beszállítók részére is.

A konferencián előadást tartott Andorka Miklós a MAPI-csoport stratégai igazgatója, aki a digitális transzformációról és az Ipar 4.0 átalakulásának kihívásairól beszélt. Ezt követően Macher Endréné a Macher Zrt. vezérigazgatója mutatta be az Ipar 4.0 mintagyárprojektet. Laufer Tamás az Alba Innovár oktatási központ vezetője a robotizáció oktatásbeli kihívásairól osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

• Készítés ideje:

1065 Будапешт, ул. Надьмезё д.46-48. Тел.: +36 (1) 374 9100, +36 (1) 374 9200, Факс: +36 (1) 269 1198 Электронный адрес: exim@exim.hu