Győrben folytatta üzleti reggeli programsorozatát az EXIM

Az EXIM kedd délelőtt Győrben rendezte meg üzleti reggeli rendezvényét. A programon Dr. Dancsó József, az EXIM operációs vezérigazgató-helyettese, valamint Dr. Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevő vállalkozások képviselőit.

Az EXIM célja, hogy az üzleti reggeli programsorozattal kötetlen beszélgetés formában tájékoztassa a térség kkv-vállalkozóit, valamint bemutassa a régiót érintő gazdaságfejlesztési sikereket, üzleti lehetőségeket. Az EXIM célja továbbá az, hogy szakértőinek bevonásával megismertesse a vállalkozásokkal az EXIM hitel-, garancia-, és biztosítási termékportfólióját.

Dr. Dancsó József az EXIM vezérigazgató-helyettese köszöntőjében elmondta: „A térség az ország egyik legfejlettebb régiója, fejlett gépipar és feldolgozó ipar van jelen. Az EXIM Győr-Moson-Sopron megyében közel 300 projekt finanszírozásában vesz részt.”

A régióban a mezőgazdasági és az ingatlanügyi szektorban nőtt a legjobban egy év alatt a vállalkozások száma. Történt mindez abban a két gazdasági ágban, amelyben az önálló vállalkozók dominálnak. Továbbá kiemelendő, hogy helyi szinten a feldolgozóiparba, illetve az építőiparba besorolt vállalkozások száma figyelemre méltó módon emelkedett az elmúlt egy évben.

„Győr a magyar gazdaság fellegvára, ahol az önkormányzat az elmúlt években olyan gazdasági miliőt alakított ki, mely ösztönzi a jelenlévő cégek fejlesztéseit és újabb cégek letelepedését is. A városi infrastruktúra folyamatos fejlesztése, az ipari park bővítése, az iparűzési adó többszöri csökkentése is kedvezően hatott a helyi gazdasági szereplőkre, továbbá az az együttműködési modell, mely az elmúlt évtizedben kialakult a város, a kormányzat, a helyi gazdasági szereplők és a Széchenyi István Egyetem aktív közreműködésével.” - emelte ki beszédében Dr. Fekete Dávid, Győr alpolgármestere.

Az eseményen olyan cégek vettek részt, mint például az Erbslöh Hungaria Kft., az AGROFEED Kft. és a QP Zrt. A rendezvényen szó esett az EXIM hosszú távú céljairól, többek között arról, hogy testreszabott pénzügyi megoldásaival megkerülhetetlen szereplője kíván lenni a vállalkozások exporttevékenységének.

2018 gyor sk

• Készítés ideje:

1065 Будапешт, ул. Надьмезё д.46-48. Тел.: +36 (1) 374 9100, +36 (1) 374 9200, Факс: +36 (1) 269 1198 Электронный адрес: exim@exim.hu