Megnyitotta kapuit az AGROmashEXPO

A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényét, az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-t Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg szerdán. Az eseményen részt vett Szabó István Attila, az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettese.

A Hungexpo és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (Megfosz) közötti többéves megállapodásnak köszönhetően mintegy 35 ezer négyzetméteren mutatkozhatnak be az ágazati szereplők a szerdától szombatig tartó szakkiállításon.

Az esemény nyitónapján az agrárminiszter beszédében elmondta, hogy 2019. az építkezés éve. Az EXIM stratégiai céljai között szerepel, hogy a nemzetgazdaság szempontjából kiemelten fontos ágazatok számára kedvező feltételű pénzügyi termékeket fejlesszen, amelyekkel megoldhatók az iparágakban jelentkező, de a hagyományos pénzintézetek számára már túlságosan magas kockázatot hordozó speciális finanszírozási igények.

Ezen alapvető gazdaságfejlesztési célnak megfelelően az EXIM az agrárügyfelek számára is elérhető pénzügyi termékcsomagot vezetett be Exportélénkítő Program elnevezéssel. A Program segít az exportra termelő magyar vállalkozásoknak és beszállítóiknak megvalósítani a szükséges fejlesztéseket, beruházásokat, hogy megrendeléseiket a legmagasabb minőségben teljesíthessék. Az Exportélénkítő Program keretében ügyfeleink fix kamatozással vehetnek igénybe forgóeszköz-, valamint beruházási hitelt, illetve lízingfinanszírozást. A Program termékei kisebb adminisztrációs teher mellett gyorsan és egyszerűen igényelhetők akár a vállalkozások számlavezető bankjánál is. A fix kamatozásnak köszönhetően az ügyfelek számára csökken a finanszírozás kockázata és ezáltal az üzleti aktivitás hosszabb távon tervezhetővé vállik.

Az agrárvállalkozások számára elérhető pénzügyi termékről és az EXIM által kínált további finanszírozási lehetőségekről kollégáink a kiállítás teljes időtartama alatt készséggel állnak rendelkezésre az EXIM standjánál.

Jöjjön el, és tegye fel kérdéseit személyesen kollégáinknak a F pavilon Passzázs felőli bejáratánál lévő EXIM standnál.